USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Жовті красені: волинським школам передали шість автобусів

12 Жовтня 2018 13:01
Шість нових шкільних автобусів «Богдан» вирушили до Луківської селищної ради, Рівненської та Боратинської сільських рад, Маневицького району, Павлівської сільської ради та Колківської селищної ради.

Урочиста передача транспортних засобів представникам місцевих громад відбулася 12 жовтня біля будинку Волинської обласної ради.

Як розповіла керівниця управління освіти ОДА Людмила Плахотна, автобуси вдалося придбати в рамках державної програми. Загалом на купівлю дев’яти шкільних автобусів було спрямовано близько 10,5 мільйона гривень державних коштів. Додатково 30% від цієї суми надали місцеві бюджети. Ще три чергові автобуси області передадуть незабаром.

Людмила Плахотна зазначила, що питання забезпечення шкільними автобусами ці дев’ять транспортних засобів, на жаль, повністю не вирішать.
«Справа в тому, що у нас є дуже багато автобусів, які вже вичерпали свій ресурс. І нам їх потрібно міняти. Окрім того, маємо ще у використанні найманий транспорт, який теж потрібно замінити. Забезпечення шкільними автобусами на сьогодні в області становить 85%», – сказала Людмила Плахотна.
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко висловив сподівання, що нові шкільні автобуси справно працюватимуть як мінімум протягом наступних 10 років.

«Звичайно, це приємна подія. Діти давно чекають цих автобусів. І ми би всі хотіли, щоби наші діти навчалися у світлих теплих школах, щоби в кожного вона знаходилася неподалік дому… Напевно, в нас є серйозніші проблеми, ніж відсутність автобусів, це, наприклад, відсутність нормальних шкіл. Ми над цим працюємо», – зауважив Олександр Савченко.
Голова Рівненської сільської ради Володимир Крижук розповів, що це вже третій автобус за останні 3 роки, який потрапить у громаду.

«У грудні 2016 року ми забрали перший автобус, придбаний на умовах співфінансування за обласною програмою 50 на 50. Він потрапив у рівненську школу. У жовтні минулого року так само за програмою 50 на 50 ми отримали другий автобус у забузьку школу. І от сьогодні знову за спільною програмою, але вже за 30% від вартості транспортного засобу, фактично за 600 тисяч гривень, ми отримали гарний сучасний автобус», – зазначив Володимир Крижук.

Директор Луківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Роман Максимук відзначив, що з моменту створення опорного комунального закладу освіти у 2017 році однією з нагальних проблем було підвезення дітей.

«Наш комунальний опорний заклад включає три філії і залучає до навчання дітей із 14 населених пунктів. Підвезення 216 дітей здійснювалося двома автобусами. Потрібно розуміти, що комфортне перевезення такої кількості дітей двома автобусами маршрутом загальною протяжність 146 кілометрів практично неможливе. Через це деякі діти приїжджали до школи надто рано, інші ж запізнювалися на 5–10 хвилин. Але, думаю, що з отриманням цього жовтого красеня ми створимо належні умови підвезення наших дітей», – наголосив Роман Максимук.
Голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк зазначив, що у 2015 році в районі для потреб учнів використовували 9 шкільних автобусів, то на сьогодні, включаючи об’єднані територіальні громади, Маневиччина буде забезпечена 19 шкільними автобусами.
«Тільки нових шкільних автобусів за останні 2,5 роки ми отримали чотири», – сказав Андрій Линдюк.
Зауважимо, як раніше розповідала депутат обласної ради, директорка ЗОШ І-ІІ ступенів села Гішин Ковельського району Галина Йовик, автобуси «Богдани» не пристосовані для сільських доріг. Поїздивши бездоріжжям, вони часто виходять з ладу і швидко зношуються. На цьому наголошував і депутат обласної ради Михайло Імберовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бе Показати IP 12 Жовтня 2018 14:03
Розтрясеться се чудо за місяць.
))) Показати IP 12 Жовтня 2018 14:09
Жовте...авно....краще б спринтера чи крафтера взяли б....а цей брухт П@р@ш@-нківський сипатись почне через рік....а запчастини коштують дорожче ніж на іномарки такого ж габариту
127 Показати IP 12 Жовтня 2018 15:26
Богдан Моторс отозвал с рынка 600 автобусов. Не потому, что они все плохие, а просто стыдно.
Мацик Показати IP 13 Жовтня 2018 15:05
вах, Красені - це оці "убогі" жовторотики? це явно наш левел)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus