USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Журналісти викрили ще одну «корупційну схему» Насірова

25 Травня 2017 11:57
Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров давав розстрочку податкового боргу компаніям екс-нардепа Олександра Онищенка, що завдало збитків державі на суму 2 млрд грн.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на телепрограму Наші гроші.

Це один із епізодів «газової справи» нардепа Олександра Онищенка.

Схема виглядає так. ПАТ «Укргазвидобування», основна компанія видобування газу в Україні, і три компанії Онищенка – ТОВ «Надра геоцентр», ТОВ «Фірма «Хас» і ТОВ «Карпатнадраінвест» – уклали угоди про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням». Ці компанії видобували корисні копалини в родовищах Дніпропетровської, Харківської та Полтавської областей. Ці три фірми продавали газ іншим фіктивним фірмам Онищенка за заниженими цінами. А вже ці компанії за ринковими цінами збували газ, акумулювавши весь прибуток на своїх рахунках в обхід ПАТ «Укргазвидобування».


Уперше на початку 2015 року розстрочення із сплати ренти Онищенку надавав тодішній глава ДФС Ігор Білоус. Фіктивні фірми Онищенка договори про розстрочення не виконали і борг накопичувався. Коли Роман Насіров у 2015 році очолив ДФС, то не помітив проблем невиплат боргів фірм Онищенка і ще раз дозволив їм розстрочку. До речі, на початку 2016 року ДФС видала документ, в якому описала масштаби катастрофи з некоректною роботою «блоку» в частині податкового боргу. А це період, коли голова ДФС давав розстрочки фірмам Онищенка.
Нагадаємо, Романа Насірова підозрюють у причетності до махінацій в «газовій справі» депутата парламенту і бізнесмена ‎Олександра Онищенка. Йому інкримінують зловживання владою та службовим ‎становищем, що спричинило збитки державі в особливо великих розмірах - 2 ‎мільярди гривень.‎‎

Солом’янський районний суд Києва обрав колишньому главі ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави. Насірова звинувачують у корупції та фінансових махінаціях. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. 16 березня за Насірова внесли заставу 100 млн грн і він вийшов на волю.

Як повідомлялося, кримінальне провадження проти Насірова відкрив і Луцький міськрайонний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 25 Травня 2017 12:08
Авакян з Матіусом за вуха витягують Насірова - вчора заявили,,як він їм допомагає викривати хабарників"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus