USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Жив сам і чіплявся до підлітка: нові подробиці про підозрюваного у вбивстві 7-річної Марії Борисової

16 Березня 2021 09:28
У поліції Херсонської області оприлюднили докази, згідно з якими затримали 62-річного підозрюваного у вбивстві 7-річної Марії Борисової. Ним виявився раніше засуджений односелець дівчинки.

Більше про нього та перебіг слідства – у сюжеті ТСН.

Підозрюваний – сусід Марійки, знайомий її батька і матері. Він одним із перших потрапив під підозру, бо був раніше засуджений.

Жив сам. Його квартиру і підсобні приміщення під час пошуків перевіряли, але дівчинки там не було. Зараз з’ясовують, де він переховував тіло. Його причетність до злочину довела молекулярно-генетична експертиза, розповіли на брифінгу у поліції.

«Порівняли мікрооб’єкти і ДНК, які були виявлені на речових доказах, виявлених під час огляду місця події і трупу. Як вже було сказано, труп був упакований у мішок полімерний, замотаний мотузкою, поясом. Саме на цих речах було встановлено ДНК невстановленої особи чоловічої статі. І в подальшому, коли ми порівняли за допомогою експертних досліджень, відібраних від кола осіб, які потрапили під підозру, чітко все співпало стосовно цієї особи», – розповів начальник слідчого управління ГУНП у Херсонській області Микола Вербицький.

Начальник ГУНП у Херсонській області Олександр Проскудін додав, що 62-річний місцевий житель раніше неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти життя та здоров’я особи. «Востаннє звільнився з місць позбавлення волі у 2005 році», – повідомив Проскудін.

У соцмережах ширилась інформація, що підозрюваний був вже засуджений за ґвалтування – але врешті в поліції це не підтвердили. Але за що відсидів конкретно, не кажуть. Відомо, що від односельців в поліцію була скарга, що він чіплявся до підлітка. Після зникнення Марійки він був одним із шести чоловіків, яких особливо прискіпливо перевіряли слідчі. У день похорону до нього прийшли правоохоронці, аби вкотре опитати і уточнити потрібну інформацію. Але застали його з порізаними венами. Йому надали медичну допомогу, а потім затримали. Зараз він арештований без права на заставу.

Відомо, що затриманий нині свідчень не дає.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на КП в Україні, підозрюваний у вбивстві Марії Борисової часто випивав та нерідко поводився агресивно стосовно сусідів: виламував двері, бився, погрожував.Селяни розповіли, що підозрюваного звати Микола, для місцевих він «дядько Коля». Йому 62 роки, він приїхав жити в Щасливе близько 35 років тому. Останні роки чотири жив один.

«Якщо йдеш селом та чуєш крик якийсь або розбірки, то можна впевнено говорити – дядько Коля вже випив та з кимось щось не поділив. Він не раз виламував сусідам двері, бився... У нього як роздвоєння особистості: коли тверезий – нормальний чоловік, нікуди не лізе, працює, а як вип’є – біда, бійки, сварки, крики», – розповіла одна з місцевих мешканок.

За її словами, коли всіх чоловіків з села зібрали здати аналізи на ДНК, то «він сильно нервував»: «Поки стояв у черзі, викурив, напевно, дві пачки сигарет. Поводився роздратовано, хоча вже й не був п’яний. На це всі звернули увагу. Він своєї черги на ДНК так і не дочекався, але аналізи у нього забрали на наступний день».

Жінка також розповіла, що, коли поліцейські прийшли до хліва підозрюваного, він відмовився його відкривати та умовив поліцейських не зривати замок.

При затриманні підозрюваного місцеві жителі хотіли влаштувати над ним самосуд: «Якби не поліцейські, його дійсно могли розтерзали на місці. Поліцейські змогли переконати натовп, що вина Миколи ще не доведена».

Нагадаємо, 7-річна жителька села Щасливе Марія Борисова зникла 7 березня. Сотні людей її розшукували чотири доби. Працювала поліція, нацгвардія, кінологи, УДСНС та волонтери. І знайшли вже неживою 11 березня у закинутому сараї, який до того перевіряли кілька разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus