USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зі шкільної програми зникне «Війна і мир»

28 Березня 2017 11:52
Міносвіти України оприлюднило другу редакцію напрацювань зі зміни шкільних програм для 5-9 класів. Обговорення пропозицій триватиме до 4 квітня. Фінальні версії програм будуть представлені на початку травня, повідомляють Вести.

Разом школярі, їхні батьки і педагоги надіслали близько тисячі зауважень з 13 предметів, частину з них погодили, у два рази більше - відхилили. Найбільш гарячі дискусії точаться навколо програм до курсів з історії України і зарубіжної літератури.

Так, з курсу «Світова література» пропонують прибрати російських класиків, додавши світові бестселери. Зокрема, у програму для п'ятикласників додали твір «Чарлі і шоколадна фабрика», у 7-му класі будуть читати казку «Бродячий замок Говла» Діани Джонз, у 8-му класі - роман сучасної російської письменниці Марини Аромштам «Коли відпочивають янголи», а у 9-му – «Убити пересмішника» Гарпер Лі і «451 градус за Фаренгейтом» Рея Бредбері.

Натомість з програми прибрали романи і повісті Льва Толстого і Федора Достоєвського, а ось Чехова, Гоголя, Булгакова і Гейне з Гете залишили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 28 Березня 2017 11:56
Чарли и шоколадная фабрика, это про Порошенко? Тогда уж липецкая фабрика. Замена Войне и миру конечно достойная.деб*лы.
Для невежды до 123 Показати IP 29 Березня 2017 15:03
"Чарли и шоколадная фабрика" шикарная детская книга от всемирно известного английского автора Роальда Даля. Книги его дети читают взахлеб и по нескольку раз. И это очень правильно, что именно такие произведения стали включать в школьные программы, ибо они прививают любовь к чтению. А "Войну и мир" можете у себя держать настольной книгой, если она вам так дорога, и навязывать своим детям и внукам. Это произведение не для детских умов.
Яресько Показати IP 28 Березня 2017 13:49
скоро и букварь отменят - растят дегенератов, чтобы потребляли и были сами употребляемыми, - бананово-ресурсная республика, под внешним управлением
Дяхан Показати IP 28 Березня 2017 14:22
То, шо "Ідіота" убрали - добре. То, шо Бредбері добавили - нормально. А от з іншими творами- дітям деякі не час вивчати. Не поймуть. До кожного твору треба "дозріти".
Анонім Показати IP 28 Березня 2017 19:07
Как хорошо что свалил с 404
Галина Степанівна Показати IP 1 Квітня 2017 21:30
Война и мир - це брєд про дворян, які потім усі повтікали в Європу коли Росія почала валитися. Не розумію, що цей роман може навчити? Хіба що, як кацапів довести до того щоб вони самі Москву спалили.
ОЛ Показати IP 4 Травня 2017 12:56
Достоевского давно надо убрать, все равно дети его не понимают, это только для взрослых. А кто из вас в школе читал Л, Толстго? но слишком длинный и нудный для восприятия. В Москве выбирают своих классиков , но в остальном мире они мало известны. хотя Толстой и Достоевский известны и в остальном мире, они слишком сложные и длинные для детского восприятия. Пусть их читают после 30 лет будет интереснее.
Жанна Показати IP 7 Травня 2017 18:40
дійсно, до творів світової літератури потрібно"рости".....і дітм важко пояснити те, чого вони не розуміють....чи то Толстой, чи Достоєвський.....це все для старшої публіки..... Хоча, і Чехов теж не для дітей ("Дама з собачкою", "Скрипка Ротшильда" і т.д. ). І, відповідно, багато творів - і мало часу на те, щоб діти могли їх прочитати (а Вікіпедія - це не читання).... Діти просто не справляються з програмою, яку запропоновано МОН України...(( на жаль,
ІА Показати IP 17 Травня 2017 14:32
Накращий спосіб створити в людини відразу до літературного твору - включити його в шкільну програму. Тепер, можливо, "Війну і мир" просто читатимуть ті, кому це цікаво. А такі всеодно точно будуть.
Анонім Показати IP 19 Травня 2017 13:33
Чому мало творів Лесі Українки,Тараса Шевчека і ще багато українських письменників .Програма для дітей просто жаг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus