USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зі співами та солодощами: у Луцьку – новорічний футзальний турнір для дітей

31 Грудня 2022 11:05
Упродовж тижня в Луцьку тривав новорічний дитячий турнір із футзалу. На паркеті Волинської ОДЮСШ змагалися колективи чотирьох вікових груп, а це діти від восьми до тринадцяти років. Загалом до участі в змаганнях долучилися 37 команд.

Організувала турнір Асоціація футзалу Волині за підтримки Луцької міської ради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

30 грудня зіграли наймолодші учасники – команди восьмирічних. За трофей боролися сім колективів із різних куточків Волинської та Рівненської областей. Вони зіграли за принципом «кожен із кожним». У підсумку тріумфували представники Волині – «ФЦ Ковель», які, до слова, жодного разу не програвали. Срібні медалі в рівненської команди «Лідер», а «бронзу» завоювала «Олімпія» із Луцька.

«Бажаю всім учасникам безліч перемог у новому році. Щодня старанно тренуйтеся, щоби бути здоровими та здобувати лише хороші результати», – звернувся до команд директор Волинської ОДЮСШ Дмитро Піддубний.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зізналася, що рада бачити щасливі очі дітей. Вона також подякувала батькам за виховання спортивної нації. «Ніколи не розчаровуйтесь в обраній справі, адже попереду можуть всілякі результати. Звертайте увагу на той досвід, що робить вас кращими. Впевнена: на майданчику стоять майбутні чемпіони, представники України на всесвітніх змаганнях», – сказала очільниця Фонду дітям.
На церемонії нагородження команди-учасниці отримали пам’ятні медалі та кубки. Крім того, жодна дитина не залишилася без солодкого подарунка.
Додатково організатори відзначили кращих футзалістів у складі своїх клубів. Ними стали: Артем Босий («Дербі»), Ілля Мацьків, Тарас Свистун (обоє – «Олімпія»), Микита Супронюк, Тимофій Воронюк (обоє – «ФЦ Ковель-2»), Даніель Юхимчук («Любарт»), Лука Корольчук («ДЮСШ Маневичі»), Павло Матвійчук («ФЦ Ковель»), Давид Ніколайчук, Демид Яковець (обоє – «Лідер»).

Індивідуальні нагороди турніру отримали:

Кращий воротар – Артем Самолевич («ФЦ Ковель»)

Кращий захисник – Ігор Важнюк («Лідер»)

Кращий гравець – Роман Сірик («Олімпія»)

Кращий бомбардир – Максим Малиш («ФЦ Ковель»)

Трансляції матчів можна переглянути на YouTube-каналі Асоціації футзалу Волині.

«Задоволені тим, як проходили змагання, – розповідає один з організаторів, президент Асоціації футзалу Волині Дмитро Притулюк. – Тішить, що до нас долучилися представники інших регіонів. Зокрема це команди з Маневич, Володимира, Ковеля, Рівного, Костополя».

«Подібні турніри дають змогу дітям повноцінно насолоджуватися дитинством у вільній країні. Якщо ми заберемо в них якийсь елемент довоєнного життя, то це негативно вплине на їх стан. Тому ми не повинні давати дітям забувати про приємні речі. Кожне проведене змагання показує, що вони живуть повноцінним життям», – підсумувала Катерина Шкльода.

Відзначимо, що зворушливий момент трапився напередодні церемонії нагородження. Поки організатори готувалися вручати призи, маленькі спортсмени дружно заспівали «Ой у лузі червона калина». Попри юний вік, футзалісти показують сильний український дух.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus