USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бандити, які пограбували адвоката Сафулька, можуть залишитись без захисту

29 Жовтня 2018 17:54
Рада адвокатів Волинської області вимагає швидкого розслідування та радикальних дії з боку поліції у справі розбійного нападу на відомого юриста Сергія Сафулька. Адвокати заявили, що контролюватимуть хід розслідування, бо лише злочинці, переконані у безкарності, могли вчинити злочин щодо адвоката. Адже відповідно до професійної етики, адвокати можуть відмовитись захищати особу, причетну до вчинення злочину щодо колеги.

Відкрите звернення у зв'язку з розбійним нападом на адвоката Сафулька С.Ф. Рада адвокатів Волині опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, у ніч на 25 жовтня зловмисники проникли у будинок адвоката у селі Зміїнець Княгининівської ОТГ, застосували насилля та викрали понад 40 тисяч доларів та дорогоцінності. Після нападу Сергій Сафулько та його дружина потрапили у лікарню.

"Адвокатська спільнота вкрай стурбована жахливою подією, яка стосується вчинення злочину щодо адвоката та його сім’ї. З огляду на обставини вчинення кримінального правопорушення зловмисникам було відомо, що вони вчиняють злочин щодо адвоката. Не виключно, що кримінальне правопорушення вчинене в зв’язку з адвокатською діяльністю Сафулька С.Ф.", - йдеться у повідомленні.

"Враховуючи резонансний характер справи, Рада адвокатів Волинської області вимагає радикальних та рішучих дій поліції, які повинні бути направлені на швидке розслідування скоєного злочину та притягнення винних до відповідальності.

Вочевидь, злочинці переконані в безкарності за вчинене, а також в тому, що їм ніколи не доведеться звертатися за правовою допомогою, бо жоден адвокат не зможе в силу морально-етичних норм, закріплених в Правилах адвокатської етики, укласти договір про надання правової допомоги з особою, причетною до вчинення кримінального правопорушення щодо адвоката", - наголошують у Раді адвокатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Крейтор Показати IP 29 Жовтня 2018 18:05
А що адвокат в суді зможе довести,що грабіжники випадково пограбували потерпілого або він сам їх спровокував?
скептик Показати IP 29 Жовтня 2018 18:26
кожен має право на БЕЗКОШТОВНИЙ правовий захист у кримінальному процесі. суд призначить державного захисника і нікуди він не дінеться. правда, толку великого у такому захисті не буде.
А може Показати IP 29 Жовтня 2018 19:06
є така сума, за яку сам потерпілий зголоситься захищати звинувачених?
Рембо Показати IP 29 Жовтня 2018 19:32
Та з такими грошима їм адвокат не потрібний. Вони куплять суд.
Сталоне Показати IP 29 Жовтня 2018 19:53
За неперевіреною інформацією, адвоката пограбували його колишні підзахисні! Він їх відмазав - вони ж просто повернули свої затрачені кошти! Як казав пан Сафулько «Рафик совсем невиновен»!
лучанин Показати IP 29 Жовтня 2018 20:13
А бандитів впіймали,що вже мова йде про їх захист?Щось не читав інформації.
ник Показати IP 29 Жовтня 2018 20:32
а що в нас е адвокати...внас е злодіі від юриспонденціі а адвокатів нема.
Клаус Показати IP 29 Жовтня 2018 21:29
Щось так видається, що і не грабіжники це були, а люди які забрали назад своє не відроблене бабло. Видно гроші взяв, а не відробив, а по доброму віддати не захотів. Прийшлось забирати таким способом. Заодно і по пиці дали спересердя. Якбит захотіли грабувати взялиб 400 тис. як мінімум. 40 тисяч для такого адвоката це разовий гонорар. А "піплу" дапшу на вуха вішають!!!
Олександр Показати IP 29 Жовтня 2018 22:13
Ідіотизм якийсь. Можна подумати, що адвокати не такі люди, як і всі інші, і злочини саме проти них - якийсь особливі.
Я до Олександр Показати IP 30 Жовтня 2018 04:35
депутати - цяці в обгортках... адвокати - ціці без обгорток.... держ службовці - теж цяці.. всі інші - негри..
Адвокат Показати IP 30 Жовтня 2018 15:35
Вендетта! Скільки сліз потерпілих від людей (бандитів) яких "захистив" вказаний пан!! і продовжує захищати! В першу чергу треба бути людиною, і розуміти, що той, кого ти сьогодні "захистив" завтра вставить тебе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus