USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ пишуть про високу ймовірність наступу на «волинському напрямку», суто про Волинь не йдеться

20 Березня 2022 11:40
«Українська правда» з посиланням на джерело в Генштабі повідомила, що наразі існує висока загроза наступу з Білорусі на волинському напрямку. Водночас у Генштабі наголосили, що сили оборони України готові до відсічі.

Проте в заголовку матеріалу йдеться суто про Волинь, що є помилкою. Адже за військовою термінологією «волинський напрямок» включає в себе не тільки Волинську область, але й Рівненську, Житомирську і частину Київської області.
За даними розвідки, протягом найближчих 1-2 днів Білорусь вступить у війну з Україною на боці Росії.

За даними джерел серед військових та силовиків, незважаючи на опір з боку рядових військових та жителів Білорусі, рішення ухвалено керівництвом країни.

Співрозмовник-представник силового блоку відзначив, що білоруси ніде не воювали, не мають ні бойового досвіду, ні зрозумілих причин для війни з Україною. Він вважає, що білоруські військові стануть гарматним м'ясом на території України.

Читати ще: Волинський кордон укріплений настільки, що білорусам тут нічого не світить, – блогер

Цю ж інформацію вночі підтвердило інше джерело у правоохоронних органах із додатковим коментарем: «Ситуація така, інформацію підтверджуємо. Готуємось дати серйозну відсіч. Точно переможемо».

Читати ще: «Тримаємо оборону»: батальйон «Луцьк» нараховує вже понад 8000 добровольців

Окремо силовики звернулися до білоруських військових: «Це не ваша війна. Але дітям і чоловікам помирати на нашій землі вашим. Зупиніться, поки такий шанс є».

Нагадаємо, 11 березня стало відомо, що російські окупанти атакували білоруську територію на кордоні з Україною. Держприкордонслужба України називала цю атаку свідомою провокацією, покликаною втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну з Україною.

Також наголосимо, що волинський напрямок – це не Волинська область, а це територія частково Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus