USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

ЗМІ проілюструвало статтю про звірства чекістів, використовуючи фото Голокосту

11 Січня 2018 11:56
На сайті агентства новин «Укрінформ» з'явилася стаття Юрія Сандула «Тріумф «чекістів» - трагедія Росії» , - пише на своїй сторінці в мережі директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

З його слів, для ілюстрації злочинів в статті використано всесвітньо відоме фото вбивства українською допоміжною поліцією євреїв в містечку Миропіль, Житомирської області в 1941 році. Фото з Музею Голокосту у Вашингтоні, видання підписало: «Звірства чекістів: розстріл НКВД матері з дитиною».



Ілюстрації збереглися на скрін-шотах. З матеріалу фото видання прибрало

Насправді, пише Едуард Долинський,підпис під цим знімком на сайті Вашингтонського музею Голокосту говорить: «Українська допоміжна поліція вбиває єврейську жінку і дитину в міському парку. Миропіль, Україна / Радянський Союз, жовтень 1941 року. Солдат, який зробив фото, після війни дав свідчення про те, що ті, хто стріляли, були знайомі з жертвами»

"Це фото зробив словацький солдат, який брав участь в охороні місця вбивства. У той день було вбито близько ста євреїв, включаючи 49 дітей. Це вже не перший раз коли ЗМІ розповсюджують подібну дезінформацію, використовуючи Голокост. Наприклад, кілька місяців тому, українська редакція «Радіо Свобода» проілюструвала статтю про виселення українців до Сибіру фотографією, яка насправді, виявилася широко відомим зображенням польських євреїв, депортованих в табір смерті, - додає Долинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus