USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Зрівнялівки» у пенсіях не буде», - ПФ Волині

12 Жовтня 2017 14:53
Чим більший страховий стаж має людина, тим вищою буде сума пенсії. Застосування нової формули для розрахунку виплат враховує і рівень середньої зарплати в Україні, тому перерахунок будуть робити щороку.

Про це йшлося під час прес-конференції з приводу змін у пенсійному законодавстві.

Впроваджені зміни, каже начальник головного управління пенсійного фонду у Волинській області Петро Філіпчук, скасовують «зрівнялівку», яка була раніше.

«Тепер пенсії будуть справедливі, «зрівнялівки» не буде. Пенсія перераховуватиметься щороку. Адже є формула, де враховуються розмір середньої зарплати в Україні, індивідуальний коефіцієнт заробітної плати та коефіцієнт трудового стажу», - розповів Петро Філіпчук.

Зауважимо, що калькуляція розміру пенсії відбувається за такою формуло «Сз х Ікз х Кс», де:

«Сз» – розмір середньої зарплати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії;

«Ікз» – індивідуальний коефіцієнт зарплати (співвідношення розміру отримуваної зарплати по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески);

«Кс» – коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи особи на величину оцінки одного року страхового стажу.

Також начальник головного управління Фонду у Волинській області Петро Філіпчук інформував, що осучаснення пенсій відбулося вже з цього місяця. Новацією законодавчих змін є й те, що припиняється призначення пенсій за вислугу років, за виключенням обмеженого переліку осіб.

Пенсійна реформа скасовує усі спеціальні пенсії, як результат, держслужбовці, депутати та інші категрії (крім суддів) будуть виходити на пенсію на загальних засадах. Також скасовано достроковий вихід на пенсію за вислугою років для представників усіх професій, крім військовослужбовців, працівників силових органів та робітників з шкідливими умовами праці.

Позитивним моментом відзначають те, що скасовано й обмеження виплати пенсії 85% для працюючих.

Зміни передбачені й щодо необхідної кількості страхового стажу, аби отримати пенсію за віком.

Зауважимо, раніше інформували про те, що страховий стаж можна купувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К. лучанин Показати IP 12 Жовтня 2017 15:50
Зрівнялівки справді не повинно бути , із цим всі згідні. В мене питання щодо "Кс" для осучаснення пенсій в цьому році. Казали що він має бути 1.35, а з 2018р =1.0. Насправді він =1.0. Отже , формула є такою : ПЕНСІЯ= Сз х Із х стаж в роках/100 х Кс(Кс=1). МВФ був правий,коли говорив що замість такого осучаснення треба було робити ІНДЕКСАЦІЮ пенсій ЩОРІЧНО. Зараз утвориться утворений розрив осучаснених пенсій з 2007-08років і пенсій пізніших .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus