USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зрізав п’ять сосон, завдавши збитків на 56 тисяч: на Волині чоловік отримав рік умовно за порубку лісу

8 Жовтня 2023 23:09
На Волині чоловік, який незаконно вирубував дерева у лісі, отримав рік умовного покарання. Він завдав збитків на понад 50 тисяч гривень.

З ухваленого вироку Камінь-Каширського районного суду відомо, що злочин трапився у ніч з 17 на 18 лютого минулого року в лісовому масиві Кримнівського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України», що неподалік села Брониця.

Олександр Р. без відповідного дозволу за допомогою бензопили незаконно зрізав п'ять дерев породи сосна звичайна, нанісши шкоди природньому середовищу та філії «Камінь-Каширське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» на 56 тисяч 270 гривень.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що хотів підзаробити, адже є малозабезпеченим. Він працював по найму в селі Брониця на будівництві сільськогосподарської споруди. Вночі чоловік взяв у роботодавця підводу та бензопилу і поїхав до лісу, де зрізав п’ять дерев. Колоди завантажував на підводу самостійно, а вже вранці приїхала поліція та вилучила зрубані дерева.

Врахувавши усі обставини, суд визнав Олександра Р. винним та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк один рік, яке замінив роком іспитового терміну. Також представники Феміди задовольнили цивільний позов щодо відшкодування шкоди Олександром Р.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
РДА Показати IP 9 Жовтня 2023 08:24
Вагонами брати надійніше, поділився б і все зам'яли.
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2023 10:57
Зрізав п'ять сосОн чи сосЕн?
Стас Показати IP 10 Жовтня 2023 05:01
Зрізав 5 дерев і тюрма!Ви зрізали всі Карпати і продали за кордон і нічого.Ніхто не сидить ніхто нікому не винен..Отака українська реальність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus