USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЗС РФ у Білорусі перекидають танки ближче до кордону з Україною

20 Грудня 2022 17:18
Сьогодні, 20 грудня, близько п’ятої ранку із залізничної станції «Полонка» в Білорусі вирушив ешелон з військовою технікою ЗС РФ, яка дислокувалася на полігоні «Обуз-Лісновський» (Барановицький р-н, Брестська обл.).

Про це інформує моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Протягом дня ешелон пройшов Березу, Жабинку, Дрогочин, Іваново та прибув у Лунинець (Брестська обл.). На платформах – 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок («Урали» та КамАЗи), 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів.

Крім цього, також відомо, що вчора, 19 грудня, на залізничній станції «Заслонове» (Вітебська обл.) навантажували на платформи понад 20 танків і близько 16 «Уралів» ЗС РФ, які були на полігоні «Лепельський». Пізніше ешелон вирушив у напрямку Орші й пішов на Осиповичі. Пунктом його призначення попередньо є Слуцьк (Мінська обл.), що також значно ближче до кордону з Україною.

Читати ще: Участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною, – ISW

Відомо також і про перекидання третього ешелону з технікою ЗС РФ. Вранці 20 грудня через Шклов (Могилівська обл.) пройшов ешелон з 20 БМП-2, 3 бензовозами, 7 «Уралами», (МПУС-К) на базі КамАЗа, 4 пасажирські вагони РЗ та 3 вантажні вагони.

Він пройшов через Оршу, Могильов та Жлобін. У результаті прибув до Калінковичів (Гомельська обл.). Можливо, продовжить рух ще південніше.
Наразі є розвилка: або техніку ЗС РФ з полігонів у північній і центральній частинах країни починають перевозити у прикордонні, або її везуть на чергові спільні навчання ЗС РБ та ЗС РФ десь поблизу кордону з Україною.

«Зазначимо, що кількість техніки, яку зараз перекидають у прикордонні, є невеликою і її точно недостатньо для жодних наступальних дій», – акцентують у моніторинговій групі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus