USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною, – ISW

20 Грудня 2022 09:21
Аналізуючи результати зустрічі Володимира Путіна та Олександра Лукашенка, Інститут вивчення війни (ISW) наголосив, що участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною.

Аналітики інституту звернули увагу, що Путін і Лукашенко утрималися від публічного обговорення російського вторгнення в Україну. При цьому вони відзначили, що для Білорусі продовжує існувати «західна загроза», пише УП.

ISW продовжує вважати, що Білорусь навряд чи вступить у війну проти України.

Читати ще: Переговори Путіна й Лукашенка: про що домовилися

«Той факт, що Путін, схоже, прийняв тези Лукашенка, не переконуючи його скоригувати їх, опосередковано підтверджує цю оцінку. Лукашенко, ймовірно, скоригує свою риторику, щоб створити правдоподібне пояснення для власного народу про те, чому він раптово відвернувся від вигаданої загрози вторгнення НАТО, щоб приєднатися до катастрофічного вторгнення Путіна в Україну», – йдеться у звіті ISW.

Читати ще: Зеленський про візит Путіна до Лукашенка: Хто б до чого не схиляв Білорусь – це їм не допоможе

Аналітики також вважають, що Кремль намагається приховати першочергові наміри Путіна тиснути на Лукашенка з метою домогтися від нього подальших поступок щодо інтеграції Білорусі з РФ.

«Путін заявив, що Росія не зацікавлена в поглинанні будь-кого, маючи на увазі Білорусь. Цю заяву було зроблено після того, як Лукашенко 16 грудня знову заявив про незалежність і повний суверенітет Білорусі, та це на вигляд – як захисна реакція на коментарі Лукашенка», – йдеться у звіті інституту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 20 Грудня 2022 09:47
isw часом не спонсорується московитами? щось дуже мутні біографії її засновників, зокрема причини закінчення ними служби в армії сша
Клава Показати IP 20 Грудня 2022 09:53
Ригоравіч взагалі осмілив судячи по риториці до Путіна...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus