USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗСУ відновили контрнаступ на двох напрямках, – ISW

27 Січня 2023 08:10
Збройні сили України просуваються в напрямку Кремінної, а також відбивають атаки росіян під Бахмутом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами експертів, захисники України відновили контрнаступ в районі Кремінної. Крім цього, росіяни дуже бояться наступу ЗСУ на Запорізькому напрямку.

«Російські джерела стверджували, що українські війська відновили контрнаступальні операції в районі Кремінної 26 січня. Російський блогер стверджував, що українські війська почали наступальні дії проти позицій 144-ї мотострілецької дивізії (20-а загальновійськова армія, Західний військовий округ) в районі Кремінної в ніч проти 25 січня», – йдеться у звіті.

Пропагандисти стверджували, що окупантам нібито вдалося відбити атаку. Однак українські військові продовжили атакувати рашистів з боку Торського (населений пункт за 14 кілометрів на захід від Кремінної).

На Донецькому напрямку ведуться активні бої. Росіяни не змогли захопити Вугледар. Крім цього, ЗСУ відбивають атаки окупантів під Бахмутом.

«26 січня українські офіційні особи повідомили, що російські сили в Запорізькій області не проводять наступальних операцій в розмірі або масштабі, необхідних для повномасштабного наступу... Начальник Об’єднаного українського прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Ерін заявив, що російські війська не зібрали достатньо потужне ударне угруповання для ведення наступу на запорізькому напрямку, але попередив, що російські війська дещо посилили свою присутність у живій силі в Запорізькій області», – нагадали в ISW.

Росіяни намагаються домогтися успіху вздовж лінії фронту в Запорізькій області. Однак зусилля рашистів демонструються лише на словах, у заявах пропагандистів. Експерти відзначають, що швидкість і ефективність дій росіян на Запорізькому напрямку дуже низькі.

«Кілька російських блогерів продовжували попереджати про український контрнаступ на Запорізькому напрямку, вказуючи на те, що триваючі наземні атаки в цьому районі і супроводжуюча їх інформаційна операція, ймовірно, спрямовані на те, щоб зірвати зусилля української сторони. Рогов (колаборант і представник так званої «влади» в Запорізькій області, – ред.) продовжував заявляти, що українські сили готуються до рішучого наступу на Мелітополь і Бердянськ в найближчі місяці, але успіхи росіян на полі бою знизять здатність українських військ проводити ці зусилля.Російський блогер заявив, що українські сили були приведені в повну бойову готовність до відновлення російського наступу в районі Кам’янське-Степове під Ореховом, що свідчить про триваючу стурбованість діями України на цьому фронті», – додали аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus