USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Зупинилася в сантиметрі від важливої судини: у Луцьку в 16-річного юнака з голови дістали кулю

14 Листопада 2021 12:27
У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні прооперували 16-річного юнака з незвичайною травмою головного мозку.

Як повідомив у Фейсбуці нейрохірург дитячої лікарні Михайло Ловга, у хлопця була куля в голові, що призвела до руйнації скроневої кістки та частини головного мозку.

«Ми виконали невідкладну операцію і вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин. Добре, що куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) – функціонально незначима. Інакше, наш козак був би зовсім іншим, назавжди», – написав Михайло Ловга.

Лікар порадив батькам ховати зброю від дітей якнайдалі.

«За мою нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка. У багатьох мої колег такі випадки теж часто зустрічаються. І завжди причина одна – необережне поводження зі зброєю. Добре, що нашому юнаку пощастило і він йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Не варто випробовувати долю і думати, що з нами чи нашими рідними такого не станеться», – звертається нейрохірург.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 14 Листопада 2021 18:15
Золоті руки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus