USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Звільнені в резерв військові не зможуть розірвати контракт під час війни

18 Травня 2015 15:56
Президент України Петро Порошенко заборонив військовослужбовцям розривати контракт про проходження служби у військовому резерві в особливий період. Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

Такі зміни Порошенко вніс до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України.

«Контракт про проходження громадянином України служби у військовому резерві не може бути припиненим (розірваним) в особливий період, а громадянин, який його уклав та зарахований до військового оперативного резерву першої черги, продовжує службу у військовому резерві на умовах, визначених законодавством, до завершення особливого періоду», – йдеться у документі.

Зокрема, під час особливого періоду військовослужбовці, які були звільнені із строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, в обов'язковому порядку зараховуються до військового оперативного резерву першої черги. Лише після завершення особливого періоду контракт на проходження служби у військовому резерві може бути укладено в добровільному порядку.

Порядок організації призову резервістів військового оперативного резерву першої черги на службу визначається Генштабом ЗСУ і термін виконання заходів призову не має перевищувати 48 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Простий хлопчина Показати IP 18 Травня 2015 18:49
Стаття названа некоректно - формально війни у нас нема, у нас - "особливий період"
Анонім до Простий хлопчина Показати IP 18 Травня 2015 20:41
Ты серьезно считаешь, что Порошенко способен оставить Европу, например, без газа? Ведь по территории, где идут военные действия никто не станет вести транзитные операции.
лучанин Показати IP 18 Травня 2015 22:02
ВОНИ НАШІ МАЙБУТНІ ДЕПУТАТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus