USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Амбулаторія у Луцьку потребує термінового ремонту

20 Грудня 2016 08:00
Депутат Луцької міської ради Борис Смаль стверджує, що затягування з ремонтом амбулаторії в мікрорайоні Вересневе може стати причиною повного руйнування будівлі.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 3, яка розташована в мікрорайоні Вересневе, зведена ще у 1957 році. У двоповерховому приміщенні було обладнано кабінети для лікарів різних профілів, три палати стаціонару, маніпуляційну.

Нині в амбулаторії працює два дільничних лікарі, один раз на тиждень приймає невропатолог та два рази – гінеколог. В середньому один дільничний приймає 30 людей у день, працюють у дві зміни. Особливо важко, кажуть, у період відпусток. Один лікар має встигати і на прийом, і відвідати хворих вдома. Викликів вистачає, адже у мікрорайоні живе багато пенсіонерів та молодих сімей з новонародженими.

Окрім прийому також в медзкладі роблять аналіз сечі, аналіз крові, щеплення та кардіограму. Окремої кімнати для здорових дітей, які очікують на щеплення немає, так само як і нема кімнати для відпочинку персоналу.

Депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Борис Смаль зазначає, що амбулаторія може повноцінно працювати, якщо будуть використовуватися всі її приміщення.

«У 2013 році в одній частині медзакладу було заплановано облаштувати притулок для безхатченків, проте після протесту місцевих жителів влада пішла на поступ та зупинила створення соціального центру. Підготовка до ремонту тут зроблена, але у зв’язку з відмовою від задуму, приміщення просто залишили у стані руїни, – розповідає Борис Смаль. – Я звертався до міського голови щодо включення в проект бюджету 2017 року коштів на капітальний ремонт, отримав відповідь, що кошти передбачать лише на ремонт покрівлі. Проте, ми розуміємо, що після ремонту покрівлі амбулаторія повноцінно працювати не зможе, оскільки в половині внутрішніх приміщень відсутня підлога, а стіни перебувають у напівзруйнованому стані».

Під час останньої сесії депутат подав запит міському управлінню охорони здоров’я та департаменту фінансів щодо передбачення в проекті бюджету на 2017 рік витрат на проведення повного капітального ремонту амбулаторії. З його слів, рішення щодо цього питання стане відомим в кінці грудня, тоді буде зрозуміло, як діяти надалі.

«Цю справу не можна просто так залишати. Відтягування ремонту цього приміщення ще на рік може закінчитись руйнуванням всієї будівлі», – каже укропівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus