USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Вересневе провели освітлення, якого не було 20 років

6 Жовтня 2016 18:36
Близько 20 років жителі мікрорайону Вересневе, що в Луцьку, залишались без зовнішнього освітлення вулиць. Після року скарг, депутатських звернень та перевірок кошти, зрештою, виділили, а вулиці «вийшли з пітьми».

Епопея з освітленням мікрорайону Вересневе розпочалась рік тому – тоді лучанка Тетяна Годлевська, звернувшись до одного із Офісів розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» повідомила, що попри передвиборчі обіцянки місцевої влади подбати за освітлення вулиці Полонківської, найбільш аварійна ділянка так і залишилась «потопати» у темряві. З її слів, місцеві мешканці уже збились із ніг у пошуках вирішення проблеми щодо освітлення вулиці Полонківської.

Такої ж думки були й інші мешканці мікрорайону, які востаннє освітлення вулиць бачили тут декількадесят років тому.


Депутат Луцької міськради від УКРОПу Борис Смаль скерував своє депутатське звернення до міського голови, де просив вивчити питання щодо ремонту освітлення на вулицях мікрорайону Вересневе. Не з першого разу, але все ж домігся відповіді від міської влади. Спочатку в міськраді обмежились відпискою – мовляв, грошей немає, коли будуть – тоді вулиці й освітлимо.

Проте, зібравши підписи місцевих мешканців Смаль звернувся до міської ради повторно з вимогою провести експертну оцінку причин відсутності освітлення та вказати терміни вирішення проблеми.

Зрештою, приймаючи бюджет міста на 2016 рік, з міської казни виділили необхідні кошти на освітлення мікрорайону Вересневе. Ще частину залучили з коштів перевиконання бюджету.

Роботи змогли завершити декілька тижнів тому. Відтак, більшість вулиць мікрорайону вперше за майже 20 років вийшли з пітьми.

Мешканець вулиці Весняної Віталій Коханюк розповідає, що його вулицю освітили близько двох тижнів тому. До цього 24-річний місцевий мешканець пам’ятає ліхтарі на рідній вулиці ще в той час, як не ходив до школи.

«Зараз повністю вся вулиця освітлена, всі ліхтарі світять. Яскравість достатня, все добре видно вночі», – каже пан Віталій.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Борис Смаль зазначив, що освітлення більшої частини вулиць мікрорайону – лише початок роботи. Адже, з його слів, в мікрорайоні ще чимало проблем. Зокрема, серед найнагальнішого, слід доосвітлити решту вулиць мікрорайону та вирішити проблему незадовільного стану доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
43 Показати IP 6 Жовтня 2016 20:00
Освітлення це класно, звичайно, дякуємо. Але просимо раду (і Смаля зокрема) не забувати, що мабуть головна невирішена проблема для вересневого - це таки відсутність побутової каналізації та хоча б простого дренажу. Ще до виборів Романюк обіцяв запустити хоча б центральну гілку, а решта підключаться. Минуло 2 роки, і все затихло. Ще "пощастило", що це були дуже сухі 2 роки, то проблема підтоплення трохи посунулась, але в будь-який момент може знов нагадати про себе!
Гість до 43 Показати IP 6 Жовтня 2016 21:01
Проблема каналізації не тільки на Вересневому, а й в районі Чернишевського. Майже центр міста, а звичайних благ цивілізації немає.
Пролддр Показати IP 6 Жовтня 2016 20:57
Центральна гилка проведена.вже декилька вулиць пидключено. Проводьте соби. Чи думаете що впм Романюк до хатив буде вести
43 до Пролддр Показати IP 6 Жовтня 2016 22:15
Можна список вулиць, на яких вже ПРАЦЮЄ каналізація від тої гілки? Бо я знаю тільки деякі, які скидались своїми коштами, підключились 2 роки тому, але досі нічого не мають. Тільки щебінь поверху там посипали, ніби для асфальту. Нема ні асфальту, ні води, ні каналізації.
марія Показати IP 6 Жовтня 2016 22:09
Цікаво коли центральну гілку запустили якщо вони недокінця доробили?!
мешканка Вересневого Показати IP 7 Жовтня 2016 12:39
Центральна гілка то проведена, а проблема прилеглих вулиць. Як їм бути? Програма є - тільки механізму немає як її реалізувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus