USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Аваков запропонував кандидата на голову Нацполіції

7 Лютого 2017 21:50
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вніс прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману кандидатуру Сергія Князєва - на призначення голови Національної поліції України.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Сьогодні ввечері прем'єр-міністр прийме рішення про внесення поданої кандидатури на завтрашнє засідання Кабінету Міністрів України. Я запропонував цю кандидатуру за результатами проведеного за моєю ініціативою Консультаційного конкурсу, який проходив з 15 грудня 2016 року по 6 лютого 2017 року", - написав Аваков.

Зі слів Авакова, до комісії конкурсу запросили трьох міжнародних експертів і трьох членів авторитетних неурядових організацій:

- Мікаел Люнгбо - незалежний експерт з верховенства права, політичних питань і питань перехідного правосуддя, який працював у місіях Ради Європи, Європейського Союзу, Європейської Комісії та інших міжнародних організацій. Довгий час був експертом данського Гельсінського комітету з прав людини. Юрист із великим досвідом роботи (36 років) в прокуратурі Данії, на посаді комісара поліції, у Верховному суді Гренландії, був заступником начальника датської Служби національної безпеки;

- Джон Монтані - старший радник із правоохоронних питань Офісу Програми ICITAP в Україні. Має понад 30 років стажу роботи в правоохоронних органах США, пройшов шлях від патрульного офіцера до керівника поліції м. Калвер (штат Каліфорнія, США). Має досвід роботи в органах прокуратури і міжвідомчих робочих групах. З 2003 року працює радником Програми ICITAP. За цей період він консультував правоохоронні органи Лівії, Таїланду, Індонезії та України з питань професійної підготовки, лідерства, міжвідомчого співробітництва та координації.

- Джозеф Макаллістер - консультант програми допомоги Уряду Канади в підготовці кадрів поліції (PTAP). Ветеран Канадської королівської кінної поліції (34 роки служби), працював на локальному та міжнародному рівнях у всіх сферах поліцейської діяльності, був задіяний у різних сферах правоохоронної діяльності, в тому числі розслідування вбивства і боротьбу з тероризмом;

- Євген Захаров - засновник Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи;

- Роман Романов - директор програмної ініціативи "Права людини і правосуддя" Міжнародного Фонду "Відродження";

- Віталій Портніков - журналіст і публіцист.

"Процедура конкурсу передбачала 5 етапів. На першому етапі було подано 64 заявки. Після обробки документів за рішенням Конкурсної комісії до участі було допущено 46 осіб, після етапу тестування кожен із 10 тих, хто набрав максимальну кількість балів, пройшов велику очну співбесіду з членами Комісії. За підсумками всіх етапів, члени комісії рекомендували мені на вибір 3 кандидатури на голову Національної поліції України. Враховуючи думку членів комісії, я запропонував Кабміну призначити керівником Нацполіції Князєва Сергія Миколайовича", - зазначив Аваков.

До сьогоднішнього дня генерал поліції Сергій Князєв очолював Департамент карного розшуку НПУ. З 1995 року системно працював у карному розшуку - від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління Угро в Київській області. Кандидат юридичних наук. Протягом останніх трьох років - роки війни, випробувань і перелому правоохоронної системи і складного періоду запуску глобальної реформи - Сергій Князєв ефективно працював у найскладніших областях: очолював обласні управління поліції в Закарпатській, Рівненській, працював у Київській та Донецькій областях. За мужність і героїзм, проявлені під час захисту суверенітету і територіальної цілісності України, в грудні 2014 року Князєв Сергій Миколайович нагороджений Орденом Данила Галицького.

"Я сподіваюся, що генерал поліції Князєв, маючи досвід роботи "на землі", високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, відмінний послужний список у карному розшуку і справжній бойовий досвід - найкраща кандидатура на голову Національної поліції України", - резюмував Аваков.

Нагадаємо, конкурсна комісія рекомендувала Авакову на посаду голови Національної поліції трьох кандидатів - Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва.

Раніше, Кабінет міністрів України офіційно звільнив Хатію Деканоідзе з посади глави Національної поліції. Натомість затвердив на посаді виконувача обов'язків глави відомства Вадима Трояна.

Хатія Деканоідзе оголосила про свою відставку 14 листопада 2016 року. Зі слів Хатії, до такого рішення її спонукало те, що на роботу поліції намагаються впливати політики. Свого наступника Трояна Деканоідзе вважає політично залежним.

У ЗМІ з'вилася інформація, що відставка Хатії Деканоїдзе пов'язана, власне, з можливими акціями протесту в Києві. Ще однією причиною відставки може бути приналежність Хатії до грузинської команді Саакашвілі. Оскільки йде її лідер (причому йде в жорстку опозицію до президента), то, відповідно, йдуть і ті люди, які прийшли разом з ним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я не робот Показати IP 7 Лютого 2017 21:59
Я за
Василь Михайлович Показати IP 8 Лютого 2017 07:50
" ....Хатія Деканоідзе оголосила про свою відставку 14 листопада 2016 року. Зі слів Хатії, до такого рішення її спонукало те, що на роботу поліції намагаються впливати політики...." Вот вам і " ВАРЯГИ " - підняла свій добробут і в кущі ...!!! Україна для них , це місце для заробітку , як не може цього зрозуміти Петро ??? Хто буде розбудовувати нашу державу крім нас - українців ...??? НІХТО ...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus