USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бюджет Луцька більш, ніж скромний

18 Січня 2017 17:15
Бюджет Луцька на 2017 рік депутати називають досить скромним. У порівнянні з минулим роком, коштів, які виділятимуться на розвиток міста, стало майже утричі менше. Передусім, це пов’язано з тими бюджетними процесами, які відбуваються в країні.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що у держбюджеті цього року Верховна Рада проголосувала за затвердження мінімальної зарплати у розмірі 3200 гривень. Натомість оплату праці технічного персоналу, енергоносії закладів освіти та охорони здоров’я відтепер фінансуватимуть з місцевих бюджетів. За кошти міського бюджету також харчуватимуть пільгові категорії дітей у школах та дитсадках.

Голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Поліщук пояснює, що у зв’язку із змінами у Бюджетному кодексі, бюджет розвитку Луцька у цьому році, згідно із попередніх прогнозів, становитиме близько 80-ти мільйонів гривень. Для порівняння – минулого року він був 250 мільйонів гривень.

«Проте, незважаючи на такий малий бюджет розвитку, депутатам нашої фракції вдалося відстояти зміни у головному фінансовому документі Луцька, – говорить Ігор Поліщук. – Так, ми запропонували передбачити кошти в бюджеті для розроблення комплексної схеми організації дорожнього руху, по 500 тисяч гривень на програму підтримки органів самоорганізації населення і на нерегулярні перевезення дітей, які займаються в закладах культури, освіти і спорту міста.

Окрім того, 150 тисяч гривень будуть виділені на розробку проектно-кошторисної документації амбулаторії мікрорайону Вересневе, 350 тисяч на розчищення річки Стир».

За даними Управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України місто Луцьк посіло 18 місце серед міст-обласних центрів України за показниками аварійності у 2015 році та увійшло в десятку обласних центрів, які мають показники вищі середньоукраїнських. Фракція «УКРОП» запропонувала знайти можливість профінансувати розроблення комплексної схеми організації дорожнього руху. На це потрібно мільйон гривень.

«Така схема організації дорожнього руху допоможе запровадити заходи щодо попередження виникнення місць концентрації дорожньо-транспортних пригод, організувати забезпечення власників транспортних засобів платними стоянками; впорядкувати розміщення знаків дорожнього руху та дорожньої розмітки; погодити маршрути перевезення небезпечних, надгабаритних і великовагових вантажів, – пояснює депутат-укропівець Сергій Шкода.

Депутат Борис Смаль цьогорічний бюджет вважає складним, адже коштів обмаль, а потреби міста лише зростають. Тому у пріоритеті, на думку укропівців, передусім буде соціальна сфера, зокрема, здійснення капітального ремонту в амбулаторії

загальної практики – сімейної медицини №3, що розташована в мікрорайоні Вересневе. Її звели ще 1957 року. У двоповерховому приміщенні було обладнано кабінети для лікарів різних профілів, три палати стаціонару, маніпуляційну. Проте сьогодні працює лише одна частина амбулаторії, яка надає невеликий спектр медичних послуг.

«Сподіваюся, що на найближчих сесійних засіданнях будуть розглядатися питання про ремонт амбулаторії та її режим роботи», - зауважує Борис Смаль.

Заступник голови фракції «УКРОП» Микита Рабан однією з головних міських проблем, яка знову ж «ляже» на міський бюджет, називає фінансування Луцького підприємства електротранспорту. ЛПЕ так і не стало рентабельним, тому дотації з міського бюджету на забезпечення функціонування підприємства обійдуться у чималу суму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отож Показати IP 18 Січня 2017 18:01
Результат відповідає якості управління.
LT Показати IP 18 Січня 2017 18:26
Виходить так, що депутати можуть гроші тільки розподіляти (і то неефективно).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus