USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Час «Ч»: Які перспективи увімкнення гарячої води лучанам

21 Серпня 2015 11:26
Попри запевнення міського голови про включення гарячої води в місті, фінансовий стан справ підприємства «Луцьктепло» на сьогодні не надто покращився. На ДКП працівники з липня не отримують зарплати, боргів вдалося вибити половину, а за газ досі не розрахувалися повною мірою.

Днями на сторінках волинських ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що Луцький міський голова в одному з інтерв’ю пообіцяв відновити постачання гарячої води, ймовірно, цього тижня. Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило з’ясувати реальність виконання таких обіцянок.

Нагадаємо, в травні цього року для лучан стала повною несподіванкою відсутність в кранах гарячої води. З’ясувалося, що НАК «Нафтогаз» припинив газопостачання ДКП «Луцьктепло» за шалені борги. Виявилося й те, що в міській раді про це чудово знали, але повідомили про відключення уже пост-фактум. А ось вину за припинення газопостачання поклали на самих лучан, мовляв, містяни боргують підприємству чималі суми, а гарячої води не з’явиться в місті, поки лучани не розрахуються.

Ціле літо лучани мусили або гріти воду в каструльках, або ж ставити бойлери й сплачувати додаткові рахунки за електроенергію. І ось, наприкінці літа міський голова Микола Романюк заявив, що гаряча вода в Луцьку має з’явитися найближчим часом.

«Гаряча вода буде. Сподіваюся, її включать на наступному тижні (розмова відбувалася у пʾятницю, 14 серпня - ред.). Для цього все зробили, погоджено на державному рівні, за що, зокрема, дякую голові ОДА Володимирові Гунчику, а також міністру енергетики Володимирові Демчишину», - пише видання Район. Луцьк. Зрештою, з цієї фрази журналісти зробили висновок, що вода з’явиться, мабуть, до 22 серпня.

Сьогодні, 21 серпня, за станом на час виходу матеріалу, гарячої води в Луцьку як не було, так і не має. Натомість заступник директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна пояснила, який стан справ на підприємстві. Так, з її слів, сьогодні питання відновлення газопостачання підприємству вирішується вже не в площині підприємства, а на вищому рівні. Тож про реальність (нереальність) увімкнення гарячої води лучанам вони коментувати не вправі. За станом на кінець робочого дня 20 серпня, газопостачання на підприємство не відновили.

КОЛИ БУДЕ ГАРЯЧА ВОДА В ЛУЦЬКУ: ОДНІ ПЕРЕМОВИНИ ВЖЕ ПРОВАЛИЛИ

Валентина Малютіна розповіла, що з моменту відключення газу, борги перед ДКП «Луцьктепло» зменшилися на 32 мільйони (у травні борги перед підприємством складали 65,6 мільйона гривень, у тому числі 42,5 мільйона боргувало населення).

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВЛАСНИЦЯ 20 КВАРТИР БОРГУЄ ПІВМІЛЬЙОНА ЗА ТЕПЛО

З іншого боку, підприємство досі боргує НАК «Нафтогазу» 43 мільйони гривень за газ (у травні ця сума складала 59,5 мільйона гривень). За ті 32 мільйони гривень, які отримало підприємство як погашення перед ним боргу, «Луцьктепло» розрахувалося ще й за електроенергію, воду та витратило кошти на зарплату. Проте, за червень зарплату працівники ще не отримали.

Власне, такий розподіл коштів, зумовлений постановами Кабміну щодо розподільчих рахунків, тому на оплату газу й пішла половина отриманих грошей.

Сьогодні окрім повернення старих боргів, «Луцьктепло» не має жодних надходжень. Борги на підприємстві, каже Валентина Малютіна, «тягнуться» ще з 2011 року. Головна причина – невідповідність в тарифах, оскільки підприємство надає послуги за нижчими цінами, аніж їх собівартість.

Крім того, під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження 20 серпня працівники підприємства заявили, що відновити постачання гарячої води в одну мить – неможливо. Оскільки для цього потрібно було вивести працівників на роботу, заповнити мережі та підготувати котельні. Проте нічого з цього не зробили.

Зрештою, підготовка до Дня Незалежності і обіцяний тиждень добігає кінця. Тож незабаром лучани дізнаються, чи все ж отримають «царський подарунок» до загальнодержавного свята.

Нагадаємо, що торік 24 серпня Микола Романюк також визначав «часом «Ч». Адже влітку 2014-го місто мусило економити газ, аби не залишитися взимку без тепла, і довгий час також не було гарячої води. І міський голова обіцяв відновити постачання знову ж таки до Дня Незалежності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
виБОРЕЦЬ Показати IP 21 Серпня 2015 11:51
а для чого рабам вода? Потрібно навіть картки на пенсію позабирати і запровадити систему таку, щоб відразу кошти перераховувались комунальникам тобто олігархам...
возин до виБОРЕЦЬ Показати IP 21 Серпня 2015 13:58
Так цих грошей не вистачить, якщо платити за всі компослуги, люди будуть винні завжди комусь, чи то Луцьктеплу, чи Волиньгазу, чи Водоканалу, чи Волиньобленерго, чи ЖЕКам, чи ОСББ. А за що жити, де брати кошти на їжу, на ліки, хто надасть відповідь? Чи може землю їсти? З дерев і листя борщ варити?
Анонім до возин Показати IP 22 Серпня 2015 12:58
Ойойой! Нещасні! Землю вони їдять. Да хто робить той має і їсти, і заплатити за комунальні. А тобі хто не дав іти в олігархи? Га? Розуму забракло чи хитрості? Це вже неважливо. Нєхер заглядати вечно в чужі кармати. Де брати? Та нагни спину І роби, а не на дивані сиди І де тобі брати. На блюдечку тобі принесуть)))
Місцевий до Анонім Показати IP 28 Серпня 2015 14:42
Це не твій друган казав...хватить скігліти беріть лапату і капайте....))))))))
лучани Показати IP 21 Серпня 2015 11:52
Споживачі не платять ,а винен мер? Совки все хочуть нахаляву ,за чужий рахунок.
споживачі,що платять до лучани Показати IP 21 Серпня 2015 12:26
То для чого тоді мер дає такі обіцянки,якщо і ця обіцянка залишиться тільки обіцянкою,не знаю хто буде за нього голосувати..
Луцьк до лучани Показати IP 21 Серпня 2015 12:42
і скільки споживачі не заплатили, якщо рівень оплати 99 % щомісяця? А якщо хтось не платить то можна і до суду позовну заяву подати.
Реліст до лучани Показати IP 21 Серпня 2015 22:07
Мер,звичайно не винен,причому тут мер,це ж не його,совки-ті ,хто голосуватиме за нього.
Іван Петрович Показати IP 21 Серпня 2015 12:09
Ліквідувати на*рен те луцьктепло і хай люди напряжуться, але в кожному будинку зроблять своє будинкове опалення і гарячу воду.
Віктор Показати IP 21 Серпня 2015 13:00
Сором щоб в Луцьку з травня не було гарячої води. Так влада працює, люди ті хто платить чому мають бути без гарячої води ?
Михайлівна Показати IP 21 Серпня 2015 13:13
В нас зранку на Соборності в "гарячих" кранах зявилася іржава холодна вода, тобто, в системи воду пустили. На лічільники холодної та брудної води накрутить, а платитимемо як за гарячу. Також комусь вигідно.
Бардак Показати IP 21 Серпня 2015 13:51
Ось за що гинули і гинуть хлопці, за таке хороше життя як зараз . Не має чого туди йти і за що воювати!!!
Оптимістка Показати IP 21 Серпня 2015 15:52
Ми українці терплячі, розумні, винахідливі. Навіщо нам та гаряча вода? Головне, що є холодна, є ванна, є пральна машинка: якщо вихід води в пралці не заглушений, вмикайте на 90*С та приймайте гарячу ванну."ШИК")))
ВОВК до Оптимістка Показати IP 22 Серпня 2015 18:48
ДУРЕПО ЗВАРИШСЯ І НАШО ПОЛІШУКАМ ГАРЯЧА ВОДА?
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2015 23:52
Це взагалі!! Як так бути без гарячої води вже стількі часу? То обіцяли включити до 24 серпня, вже так чекали а тут знову води в кранах немає. Скільки це може тривати? Включіть людям гарячу воду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus