USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому голосувати або не голосувати за УКРОП*

23 Жовтня 2015 10:25
Геть олігархів від влади! Це гасло підтримує більшість українців, здатних вбачати всі наші біди у зрощенні влади і бізнесу без урахування інтересів громади. І вони часто мають рацію, бо не може бізнесмен на державній посаді забувати про свій приватний інтерес, - йдеться на сторінках Волинської правди.

Гасло деолігархізації в нашій країні стало популярним після 25 березня цього року, коли Президент Петро Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА. Саме цього заможного підприємця влада охрестила олігархом і повела наступ на всі його активи. Ніби не було і немає в нас інших олігархічних кланів: Фірташа – Львочкіна – Бойка, Ахметова, Пінчука, Григоришина, зрештою, самого Петра Порошенка. Утім пізніше сам народ додав іншу приставку до характеристики Коломойського - той став "олігархом-демократом".

Автор продовжує: про неоднозначну постать Ігоря Коломойського можна писати багато. Зрештою, про нього вже сказано багато. Але найкраще, здається, про нього сказав один із членів політради партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця. Виступаючи на з’їзді цієї політсили у Києві, він риторично запитав: «Чому в Коломойського в Росії і Криму все забрали в перший день, а підприємства Порошенка працюють і платять податки агресору?».

«Безумовно, Коломойський – не святий. Але він не одружений на дочці президента, і в шахтах нікого не закопував. У нього немає своєї фракції в парламенті. Олігарх? Олігарх! Але хто найголовніший олігарх в країні? Президент!» – ці слова, як ніякі інші, демонструють, чому під гаслом деолігархізації влада бореться не зі спонсорами сепаратистів на сході, не з тими, хто має монополію в енергетиці і впливає на підвищення тарифів, а з тими, хто з першого дня російської агресії забезпечував зброєю, технікою, амуніцією, провіантом добровольців, котрі стали на захист України від окупанта, за власний кошт заправляв танки і БТРи Збройних сил України, підтримав волонтерський рух і додав упевненості всім патріотам, що влада в цей складний для країни час – з народом.

Чи захищав Ігор Коломойський на Дніпропетровщині власний бізнес? Безумовно. Але він захищав також інтереси держави Україна. Не загравав із сепаратистами, не кланявся Путіну, не тиснув йому руку, а, навпаки, назвав того шизофреніком, за що Коломойського в Росії заочно заарештували і засудили.

Хоча Коломойський не збирався воювати. Напросившись на посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації у важкий для країни час, він до останнього сподівався на мирне вирішення конфлікту, про що говорить його перший виступ перед активом Дніпропетровської області 3 березня 2014 року. «Я приїхав сюди, щоб тут був спокій, щоб ми потихеньку входили в мирне життя», – сказав тоді він. І додав: «Мені не зрозуміло, як українці й росіяни можуть воювати. Враховуючи – я скажу недипломатично – шизофренію другого опонента... У нас був один великий шизофренік, а там – шизофренік невеликий на зріст. Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести світ до катастрофи».

Що було далі, ми всі знаємо. У тому, що російський карлик не просунувся за межі Луганської й Донецької областей, величезна заслуга Ігоря Коломойського і його команди. У тому, що в Одеській області після трагічних подій 2 травня 2014 року, коли в Будинку профспілок загинула від вогню, диму 31 людина, ще 8 розбились, викинувшись із палаючого будинку, надовго запанував мир і спокій, значна заслуга бізнес-партнера Ігоря Коломойського і його однодумця Ігоря Палиці.

Нинішня влада використала великий інтелектуальний і матеріальний потенціал цих людей, а тепер намагається зробити з них ворогів українського народу. Хоча давайте розберемося, хто друг, а хто ворог, - розмірковує автор.

Сьогодні на каналі ІСТV з’являється адепт сепаратизму, колишній «регіонал», яка до кінця захищала режим Януковича, кремлівський агітатор, - вона виступила не на одному пропагандистському ток-шоу в Москві, Олена Бондаренко. А в цей час автор терміну «Революція гідності» журналіст Юрій Сиротюк за участь у мітингу під Верховною Радою заарештований і сидить за ґратами. Влада дає утекти за кордон звинуваченому в кримінальних злочинах колишньому «регіоналу» Сергію Клюєву, а нардепа від Радикальної партії (який насмілився виступити проти «децентралізації» від Порошенка) Ігоря Мусійчука за недоведеними звинуваченнями в хабарництві арештовує прямо в будинку Верховної Ради.

Доходить до абсурду. Як написала одеський волонтер Аліна Радченко у своєму «Фейсбуці», «у прифронтових містечках, які були окуповані, а потім звільнені нашими військами... родичі загиблих сепарів подають заяви, що такий-то боєць такої-то частини вбив їх синочка... «цинічно, по-звірячому... не по-людськи». І військова прокуратура згідно з законом відкриває кримінальне провадження... бійця під арешт... руки у кованки». Такі дії волонтерка називає «помстою укропам-карателям».

Більше того, уже сьогодні влада намагається пересварити між собою різні групи волонтерів. Одних бере під своє крило і називає справжніми, а тих, хто відмовляється їй підкорятися, звинувачує у «незаконних поставках в армію нестатутних матеріалів». Тільки де була ця влада рік тому, коли кидала голих і босих, часто не озброєних мобілізованих солдатів у саме пекло війни?

«Ніхто в Україні точно не знає, крім Адміністрації Президента, скільки наших героїв загинули в зоні АТО, – сказав на з’їзді партії «УКРОП» Ігор Палиця. – Я хочу, щоб люди, які сьогодні відправляють наших найкращих патріотів на смерть, відповідали за свої злочини в Гаазі». Політик додав, що влада наживається на війні: в зоні АТО процвітає контрабанда, йде розкрадання військового бюджету, чиновники заробляють на «Укроборонпромі». «Усе це не дає владі закінчити війну. Поки солдати воюють і думають, як вони будуть жити, коли повернуться, ця влада думає, як вкрасти, і кого зробити винним», – заявив Палиця.

Сьогодні влада, аби не допустити в Дніпропетровську обрання мером соратника Ігоря Коломойського Бориса Філатова, пішла на те, що підтримує кандидата від «Опозиційного блоку» (читай – Партії регіонів) Олександра Вілкула. Того самого Вілкула, який дружить із відомим лідером «нічних тьолок Путіна», «Хірургом» Залдостановим, який брав активну участь в окупації Криму. Того самого Вілкула, який під час Революції гідності вагонами відправляв з Дніпропетровська «тітушок» для розгону Майдану в Києві, докладав максимум зусиль, щоб розігнати Євромайдан у Дніпропетровську.

Вілкула вважали і вважають людиною Рината Ахметова, якому той, коли був віце-прем’єром в уряді Азарова, допомагав реалізовувати плани щодо підприємств металургії в Кривому Розі. Він уже тепер відкрито називає сепаратистів «ополченцями», а в агітці «Опоблоку» прямим текстом написано: «Ми перетворимо Дніпропетровщину в новий Донбас».

До речі, Ахметов сьогодні, втративши безроздільний контроль над Донбасом, намагається збудувати нову «робочу вісь»: Маріуполь – Запоріжжя – Кривий Ріг. Основне завдання цього проекту – здобути владу, забезпечити політичний контроль над територіями для того, щоб надалі можна було тиснути на Київ. Але влада цієї загрози не бачить або вдає, що не бачить. У неї з Ахметовим – повний консенсус. Лише б не допустити до місцевої влади людей Коломойського.

«У мене дежавю лютого 2014 року. Народ хоче парламентсько-президентської форми правління, народ хоче імпічмент Президента та імплементацію Римського статуту, який дозволить покарати тих, хто розв’язав війну. Це три вимоги Майдану. На сьогодні жодна з них не виконана, бо їх виконання виб’є з-під влади стілець, на якому вона сидить», – зауважив на з’їзді полісили один із лідерів партії УКРОП Ігор Палиця.

Так склалося, що сьогодні єдиною силою, здатною об’єднати всіх патріотів держави Україна, захистити їх від свавілля влади, яка повністю скотилася на позиції авторитаризму часів Януковича, залишився саме УКРОП. Тому кожен голос за представників цієї партії на місцевих виборах відбере у влади можливість безроздільно розпоряджатися нашими долями, створить у країні реальну проукраїнську опозицію, не дасть путінським блазням захопити Україну і піднести її на блюдці кремлівському карлику.

Василь ОНИЩЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Влада народу Показати IP 23 Жовтня 2015 10:52
Укроп переможє !
Пенсіонер Показати IP 23 Жовтня 2015 10:52
Лучане за Палицю !
Оксана Показати IP 23 Жовтня 2015 11:15
Гарні слова, дуже хочеться вірити, що в Нас все вийде, успіхів Ігорю Петровичу, так тримаим, тільки разом-ми сила.
Полішук Показати IP 23 Жовтня 2015 12:18
Я рахую що нам,полішукам, дуже пощастило. Якщо Палиця буде іти по 23 округу перемога буде за ним. А це далеко не Єремєєв.
сашко до Полішук Показати IP 23 Жовтня 2015 14:49
Я, за укроп він переможе
земляк Показати IP 23 Жовтня 2015 13:48
надеюсь только на палицу УКРОП. Не зря и фамилия у него угрожающая. дрожите упыри.
аяяй Показати IP 23 Жовтня 2015 15:25
Единственная реальная самодостаточная сила которая может противостоять блоку это Укроп!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus