USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи змінюватимуть кордони областей в Україні

28 Травня 2014 12:51
Створити трирівневу систему адміністративно-територіального устрою планують завдяки реформі місцевого самоврядування та територіальної організації.

Про це йшлося під час круглого столу з теми «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», що відбувся 28 травня у Луцьку.

Як зазначив голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, сьогодні в країні триває обговорення змін до законодавства щодо реформування органів влади, децентралізації органів влади, змін в структурі системи влади – проблем, які назріли для суспільства. З його слів, головною метою реформи є надання більшої кількості повноважень на місця, надання можливості регіону визначати свою політику, децентралізувати систему влади. Для цього планують використати досвід сусідньої Польщі, структура місцевого самоврядування якої нагадує те, що планують запровадити в Україні.
Після того, як законопроект втілять у життя, повинні бути внесені зміни до конституції. Так, йдеться про запровадження трирівневої системи адміністративно-територіального устрою. На найнижчому рівні існуватимуть 1500-1800 громад, на районному – 120-150 районів, на регіональному рівні – 27 регіонів. На один район припадатиме 8-12 громад.

Говорячи про те, чи відбудуться зміни кордонів областей, Григорій Пустовіт зазначив, що, згідно із цифр, якими оперують нині, такі зміни не потрібні. Тобто, надалі існуватиме 27 регіонів (24 області, Автономна республіка Крим, міста Київ та Севастополь). Планується передача функцій від місцевих держадміністрацій до виконавчих органів місцевих рад.
Таким чином, не існуватиме райдержадміністрацій та облдержадміністрацій, натомість будуть діяти виконкоми, сформовані районними та обласними радами. Також існуватимуть державні представництва з контрольно-наглядовими та координаційними функціями, які зберігатимуть керованість адміністративно-територіальними структурами, як, наприклад, у Польщі. Важливо, що змінена повинна бути законодавча база, яка змінить участь органів місцевого самоврядування у керуванні фінансовими ресурсами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 28 Травня 2014 13:02
Коли Луцький район розберуть між Луцьком, Ківерцівським ,Рожищенським та горохівськими районами?. Вистачить кормити армію чиновників.
ВОНО Показати IP 28 Травня 2014 13:04
бютовська утопія, тут громадянська війна іде, а вони як завжди живуть в видуманому світі, і вирішують висмоктані з пальця,але дуже насущні для їх кишені питання
Анонім до ВОНО Показати IP 28 Травня 2014 13:27
бютоголова секта буде робити тільки те,що бажає їхня бахиня.
йося моргенштерн до ВОНО Показати IP 28 Травня 2014 17:57
максимум 200 депутатів замість 450, з цих 24 областей зробити 10 (максимум 12), скільки районів у кожній області??? Скоротити вдвічі!!!! ОСЬ ВАМ ЩОМІСЯЧНІ МІЛЬЯРДИ НАРОДНИХ ГРОШЕЙ!!!!!!!!!!!!!!!! Тільки кому це нах потрібно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вільна Волинь Показати IP 28 Травня 2014 13:54
Поверніть Волині її історичні кордони і побачите, що це буде за область!
Пустовіту Показати IP 28 Травня 2014 13:55
Пробачте, а про який Крим йдеться? Мабуть про той, що його про...в неголений пастор?
йося моргенштерн до Пустовіту Показати IP 28 Травня 2014 17:52
золотые слова!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus