USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутатів Луцькради ошукали?

7 Лютого 2014 11:28
Хто визначав, які цільові програми фінансуватимуть перш за все, з’ясовували у Луцькій міській раді.

Під час 53-ї позачергової сесії міськради, що відбулася 7 лютого, депутат Андрій Осіпов поцікавився, хто визначав пріоритети фінансування цільових програм соціально-економічного розвитку у 2013 році.

Як повідомив заступник міського голови Тарас Яковлев, протягом 2013 року передбачили 42 цільові програми з фінансуванням 294 мільйони гривень.

У зв’язку з обмеженими коштами у міському бюджеті під час сесії міськради передбачили фінансування у обсязі 126 мільйонів гривень. Торік бюджет недовиконали на 8-9%. Таким чином, виконані роботи на 116 мільйонів гривень. З його слів, програми профінансовані на суму, на яку виконаний бюджет. Найбільше профінансовані програми, пов’язані з комунальним господарством.

Депутат Андрій Осіпов зазначив, що всі програми повинні фінансуватися пропорційно. Оскільки пропорційність порушили, на його думку, міський голова самовільно визначав пріоритетність програм, не рахуючись із рішенням депутатів. Андрій Осіпов наголосив, що, якщо рішення ухвалювали колегіально, пріоритети потрібно визначати не розчерком пера одного чиновника, а також колегіально. З його слів, депутатів ошукали вже на стадії затвердження програм.

Так, на вулиці Сенаторки Левчанівської спочатку почали ремонт, а потім включили її у перелік вулиць, що підлягають ремонту.

«Коли був затверджений бюджет, був чіткий перелік вулиць. А потім міський голова на виконкомі його коригував. Для чого тоді депутати? Дивує, що нікому немає до цього діла», - звернувся до колег депутат.

Міський голова Микола Романюк заперечив, що визначав пріоритети для тієї чи іншої цільової програми. З його слів, хоча й був передбачений перелік прибудинкових територій, які планували відремонтувати, через стихійне лихо справді довелося спрямувати кошти на ремонт ЗОШ №7 та №9 замість декількох прибудинкових територій. Він зазначив, що міська влада працює прозоро і з усіма рішеннями виконкому можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антоніо Показати IP 7 Лютого 2014 11:57
Порушення пріоритетності - шлях до корупції і казнокрадства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus