USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати міськради просять Авакова боротись з інтернет-наркодилерами

22 Квітня 2016 11:37
Посилити заходи, спрямовані на боротьбу з продажом наркотиків через мережу інтернет у Луцьку, просять у Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутат Андрій Покровський заявив, що в той час, коли правоохоронці мають змогу ловити ділків, які продають товар «з рук в руки», їх розповсюдження через інтернет майже не контролюється. Відтак, легкий доступ до наркотичних засобів для молоді є глобальною проблемою. Автор звернення каже, що зробити його спонукало те, що у волинських ЗМІ з’явилась інформація про те, що придбати наркотики у Луцьку можна в інтернеті.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ПРОДАЄ ЛУЧАНАМ НАРКОТИКИ: ЖУРНАЛІСТИ ЗРОБИЛИ «КОНТРОЛЬНУ ЗАКУПКУ»

Депутат міськради Ігор Поліщук зазначив, що однією з причин цього є недостатня популяризація спорту та відсутність антиреклами наркотиків. Також зауважив, що погіршує ситуацію з обігом наркотиків є реформування системи поліції. Адже старе управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ліквідували. Натомість, створили нове, в якому працює в рази менше працівників.

До слова, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива повідомляв, що через відсутність змін в законодавстві нещодавно реформована структура, яка бореться з наркозлочинністю, не має можливості повноцінно працювати.

Зрештою, депутати підтримали звернення до Міністра внутрішніх справ України щодо прийняття заходів спрямованих на боротьбу з незаконним обігом наркотиків в інтернеті.

Нагадаємо, журналісти ІА Волинські Новини проводили власне розслідування щодо збуту наркотиків через інтернет після того, як у Луцьку на стовпах та в транспорті почали з’являтись оголошення про вільний продаж наркотиків. Спільно з правоохоронцями журналісти зробили контрольну закупку, придбавши пів грама амфетаміну. ФОТО. ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрію Покровському Показати IP 22 Квітня 2016 13:06
Андрію, ми ж з тобою разом вчилися на юрфаці, ти розумний чоловік, і повинен знати, що служба БНОН фактично знищена. Якщо вони хоча б існують в Луцьку, то в райцентрах області про бнонівців вже давно забули. А, по друге, ти ж знаєш наше "цікаве" законодавство - воно цілком не на стороні правоохоронців.
ШАРАПОВ Показати IP 22 Квітня 2016 15:05
незвично але приємно читати адекватний коментар!
когдато был... Показати IP 22 Квітня 2016 15:08
В калхозах с "делами" изобилие.мусаров бноновцев разогнали.на иглу садятся все больше малолеток.
Сергій до когдато был... Показати IP 22 Квітня 2016 20:55
Сам ти Мусор!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus