USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати хочуть призначати директорів шкіл рішенням сесії міськради

22 Квітня 2016 18:31
Депутати профільної комісії Луцької міської ради рекомендували черговій сесії підтримати проект рішення, який передбачає прийняття на посаду та звільнення керівників комунальних навчальних закладів через сесію міськради, а не за погодження кандидатів особисто міським головою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

До слова, згаданий проект рішення розглядали члени комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства, дитинства 21 квітня.

У Луцьку вже багато років відпрацьована «вертикальна» схема призначення керівників: Луцький міський голова призначає начальника управління освіти, начальник управління освіти призначає директорів шкіл та завідувачів дитсадків, а ті, своєю чергою, призначають собі заступників і набирають вихователів та педагогів за погодження управління освіти. Натомість, пояснює депутат міської ради, член фракції «УКРОП» Борис Смаль, в Законі України «Про освіту» вказаний інший порядок призначення. Зокрема, у пункті 4 статті 20 Закону йдеться про те, що керівники комунальних навчальних закладів, «що є комунальною власністю, призначаються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері освіти, відповідними обласними, міськими, районними органами управління освіти за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування».



Тобто, кандидатури керівників навчальних закладів, які є комунальною власністю (школи і садочки), мають бути погоджені під час сесії Луцької міської ради. Однак, це в Луцьку не відбувається: така система створює передумови для здійснення адміністративного тиску на керівників закладів та творчого пошуку педагогів, вираження їх громадянської позиції.

Члени профільної комісії підтримали проект рішення колеги. Відтак, рішенням комісії, рекомендуватимуть наступній сесії прийняти його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Показати IP 22 Квітня 2016 19:03
Реально цікаво, коли народ порозганяє цих нероб. Назавжди. Нероб тому, що в зайнятої людини немає часу на те щоб бажати пхати носа куди треба і куди не треба. Вони дійсно вважають що тільки вони можуть обробити надану інформацію про ступінь освіти, стаж, заслуги тощо? А начальники управлінь не в змозі думати? Тоді чому в нас є начальники, які ні на що не здатні? А ці самі начальники розуміють що депутати їх ні в що не мають, так само як начальники ні в що не мають працівників? Але ж якщо начальникам нема часу подумати про власну гідність, то депутати в даному випадку абсолютно праві.
Ая Показати IP 22 Квітня 2016 21:56
Нагадаю сказаня сусідів: вчив мартин мартина а сам був мудрий як паця. До речі, яким чином хтось, хто не має зеленого понятя про навчальний процес у шкільництві може вирішувати хто має очолювати навчальну структуру. Така думка може народитись тільки в обмеженій розумово голові. Хочется підказати, може депутати взялибся за обираня парохів у святинях які розташован і на підконтрольній їм території. Щораз більше абсурдів родиться в бідних хворих головах ....
Пропозиція Показати IP 23 Квітня 2016 08:44
Пропоную на сесіі обирати хірургів для проведення операцій у лікарнях міської комунальної власності. І не треба щоб хірург був професіоналом, головне щоб він був хорошим менеджером. Чи не так, Борисе Анатолійовичу?
124 Показати IP 23 Квітня 2016 11:03
Вільне трактування законодавства на користь своєї політичноі сили. Тепер ніхто не стане керівником закладу, поки не здобуде прихильності у депутатського корпусу. Всі лізуть керувати освітою. Займіться обов'язками, що є у ваших повноваженнях. Це просто якась безнаказана ейфорія від можливості "законотворчості".
125 Показати IP 24 Квітня 2016 10:03
Закон порушувати не можна, а там чітко прописаний механізм призначення. І якщо директор керує освітнім процесом , а стан комунального закладу плачевний- потрібно шукати кращого господарника.
999 Показати IP 2 Травня 2016 17:50
Є закон в Україні! І в законі чітко все прописано! "Орган місцевого самоврядування" це не одна людина (мер) а депутати! Депутати які спілкуються на місцях, які володіють ситуацією!І ще: тиск є, і тиск потужний! Мер- начальник управління освіти- Директори і завідуючі- вчителі і вихователі! Така вертикаль це політичне рабство нашого часу!
мама школяра Показати IP 18 Травня 2016 19:07
Закон можна і переписати. Хіба не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus