USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати Волиньради вимагають воєнного стану в Україні

18 Липня 2014 16:28
Депутати Волиньради під тиском ультиматумів і протестів зібралися на позачергове засідання й прийняли звернення до Києва з вимогами.

Нагадаємо, сьогодні, 18-го липня, під стінами обласної ради відбувся пікет батьків українських військових, які зараз в зоні АТО. Під тиском людей, голова обласної ради Валентин Вітер скликав позачергову 28 сесію. Люди запевняли, що якщо депутати не зберуться, то вони будуть тут ночувати й вимагатимуть складання депутатських мандатів.

На сесію зібралися 44 депутати. Перед початком вони вшанували усіх загиблих українців хвилиною мовчання.
Питання розглядали одне: «Про Звернення Волинської обласної ради до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо військово-політичної ситуації, яка склалася на території України».

До депутатів звернувся представник від батьків-військових Ярослав Мудрик: «Зараз в Україні війна носить вже відкритий характер, бо штатні підрозділи Росії воюють на боці сепаратистів. У нас, батьків, складається таке враження, що це не війна всього народу, а лише окремих військовозобов’язаних, нас батьків, які переживають за своїх дітей. Для прикладу, на День Луцька був конкурс поїдання бутербродів, а в той час мій син не мав води, бо їх обстрілювали й пили її вони з калюжі. Не припустимо, що мобілізували і з багатодітних сімей, хворих. Ми вважаємо, що якби син президента був призваний в армію – це було б і справедливо, і патріотично».
Подякував батькам за підтримку боєць батальйону «Айдар», лучанин Олександр Кралюк: «Я приїхав з міста Щастя. Саме батьки знають про основні питання і проблеми. Бо у нас немає часу задавати їх керівникам, адже ми воюємо. І по телефону не особливо поговориш, бо по мобільних визначають і захоплюють в полон. Дякую за підтримку! Я бачу у вас патріотичних дух, і в нас на фронтах теж – патріотичний дух», - звернувся з трибуни айдарівець.
Після того депутати почали брати слово для своїх ліричних виступів і, нарешті, через півгодини, перейшли до голосування.

Так, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада вирішила ухвалити Звернення облради до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо військово-політичної ситуації, яка склалася на території України. Також постановили це Звернення оприлюднити в ЗМІ й доручили голові облраді Валентину Вітру направити це звернення у Київ.
У Зверненні йдеться, що зараз важкий стан в країні й зваживши на ту ситуацію, яка склалася, вимагають: негайно прийняти рішення про введення воєнного стану, аби провести загальну військову підготовку чоловіків; забезпечити зброєю та необхідним обладнанням Збройні сили України й інші воєнізовані, правоохоронні підрозділи; вирішити питання про ротацію підрозділів, а також повернути українських миротворців, які задіяні у миротворчих місіях ООН; заборонити надавати притулок переселенцям-чоловікам зі Сходу України, обов’язком яких є захищати власний дім; Генеральній Прокуратурі Україні вжити заходів щодо притягнення до відповідальності громадян України, які ухиляються та саботують мобілізаційні заходи; забезпечити виплату 100% грошової премії військовослужбовцям за участь у заходах в зоні АТО та виплатити компенсацію за придбані власним коштом військове спорядження; негайно звільнити Литвина з посади голови Державної прикордонної служби України; притягнути до відповідальності осіб, які причетні до розвалу української армії; у разі бездіяльності та неефективності керівника Збройних сил України, вимагаємо відставки Міністра оборони України і начальника Генерального штабу Збройних сил України.
За це рішення проголосували одноголосно – 44 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Петро Показати IP 18 Липня 2014 16:39
З позицій сьогодення, я повністю підтримую звернення, адже війну повинен відчути кожен на собі, а не лишень патріоти і військовозобовязані
То до Петро Показати IP 18 Липня 2014 16:56
йди й відчуй на собі і своїй сім"ї, якщо так хочеш, а я не хочу і кому нічого не повинен.
вован Показати IP 18 Липня 2014 16:50
ганьба.
Юрій Показати IP 18 Липня 2014 16:53
Позиція чітка і вірна - підтримаю на 100%.
Ви Показати IP 18 Липня 2014 17:00
Ви шо подуріли всі? Коли введуть військовий стан, то мобілізують всіх, а не відпустять тих що вже мобілізовані, це лише один з "прекрасних" нюансів військогового стану, а їх ще ой як багато. Перш ніж вимагати чогось, хоч головами подумайте про наслідки, чи вам біди ще мало?
підтримую до Ви Показати IP 19 Липня 2014 00:44
абсолютно згідна. військовий стан має бути тільки в східних областях - що за маразм?
Вже подумали Показати IP 18 Липня 2014 17:42
Вже подумали. І вирішили хай буде військовий стан, але тільки щоб не було виборів. Бо при військовому стані вони не проводяться. А чиновники і депутати і так і так не підуть воювати.
Точно до Вже подумали Показати IP 18 Липня 2014 18:00
подумав? от коли прийдуть до тебе додому і заберуть твою машину, чи що там в тебе є, для потреб фронту "по законау військового часу" (це мінімум) а тебе і твого сина на війну, за тим же законом, і ніяких відстрочок, хіба що безрукий безногий шизоффренік, не буде, та ще й зарплат не виплачуватимуть, бо все в бюджет фронту, банки в черговий раз на всіх руки нагріють під шумок - зощадження тю-тю, то насрати тобі буде і на ті вибори і на чиновників разом взятих.
Лучанин до Вже подумали Показати IP 18 Липня 2014 18:09
вибори на мІсяць ранІше, на мІсяць пзнІше - ситуацію не змінять...
інфа Показати IP 18 Липня 2014 18:21
Кому вигідно війну називати тероризмом? Визнання подій на Сході України війною, зобов’яже воюючі сторони дотримуватись законів та звичаїв ведення війни. Приміром, наші солдати, які захоплені російськими бойовиками, будуть користуватись правами військовополонених, що передбачено міжнародним правом, а не мати статус заручників терористів. Різниця хоча б у тому, що полоненим зобов’язані надавати медичну допомогу, праця військовополонених не може мати відношення до військових дій, тобто бути направленою проти України, та повинна оплачуватись. Військовополоненого зобов’язані утримувати – годувати, надавати медичну допомогу, а у разі тяжкого фізичного стану, переправляти на батьківщину. Воююча держава, яка захопила полонених, зобов’язана створити інформаційну службу та надавати на запит інформацію щодо кожного полоненого. Терористи, як ви розумієте, нікому нічого не зобов’язані. Відповідальність за військовополонених несе держава, бійці якої захопили їх у полон. -цитита із статті на УП
ЛСД до інфа Показати IP 18 Липня 2014 20:05
1) Терористам плювати на усі конвенкції як і на права людей. 2) Офіційно Росія відхрещується від усіх бойовиків. Відповідно держави воєнного опонента ми немаємо. Ефективність НС в умовах донбасу буде нульовою. Єдине ускладнить життя решті країни. Популіський крок ... аби щось зробити ...
рішучий до ЛСД Показати IP 18 Липня 2014 20:20
Їх всіх змішати з гівном.Де там народ? Біомаса!!!
люстратор Показати IP 18 Липня 2014 20:14
Запитання : позиція Борбелюка і Вірковського? Мовчали? Володимир стежить за своїми обранцями ...Чи Саганюк не провів консультації ?
До люстратора Показати IP 19 Липня 2014 10:31
Борбелюк зробив для війська багато хорошого і потрібного а ви щось зробили чи тільки кормите нас свободівськими гаслами
Люстратор сцикун Показати IP 19 Липня 2014 10:38
Люстратор боїться Борбелюка і В ірковського бо за ними люди а за ним срачка
Ирина Показати IP 20 Липня 2014 17:14
вот тупой народ- военное положение означать будет крах державы. Потому как разгул бандитизма будет не по детски, законы мирного времени в обществе работать не будут, и под шумок еще некоторые страны введут свои войска и оттяпают по кусочкам части Украины. Тогда посмотрю я, как эти мамаши запоют под облрадой- их вообще никто слушать не станет. И первыми, кто построится получать паспорта других стран станут наши резвые сцуки депутаты, поскольку при любой власти им жрать хочется на своих насиженных местах. тут им не до патриотизма, а как скачут из фракции во фракцию мы все видели и не раз. Продажные вы все просто, вот и все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus