USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дуда має піти у відставку, - екс-президент Польщі

18 Грудня 2016 18:50
Президент Польщі зустрічається з лідерами опозиції та представниками партії влади, щоб урегулювати кризу в країні, повідомляє "5 канал".

Напередодні Анджей Дуда заявив, що готовий стати посередником у конфлікті. І уже запланував низку зустрічей. Зокрема з головою правлячої політсили "Право і справедливість" Ярославом Качинським. А також з лідерами кількох опозиційних партій. Серед них і очільник найбільшої, "Громадянської платформи" Гжегож Схетина. Уже відбулась зустріч глави Польщі з лідером партії "Сучасна", Ришардом Петру. Петру заявив, що на його думку, президент розуміє вимоги опозиції, але не має достатньо повноважень для розв'язання кризи.

Петру зауважив: "Боюся, ми зайшли у глухий кут. Адже президент не може ухвалити якогось формального рішення. Все, що нам залишається, – це переговори з партією влади "Право і справедливість" чи з її лідером Ярославом Качинським, чи зі спікером Сейму. Скажу, що зі спікером я вже зустрічався кілька днів тому, і говорив про необхідний доступ преси у парламент. Але він не виявив жодного бажання до діалогу".

Своєю чергою, екс-глава Польщі Лех Валенса на офіційній сторінці в Facebook зробив заяву, що правляча партія Польщі "Право і справедливість" має піти, а президент Анджей Дуда – відмовитися від посади.

"PIS ("Право і справедливість") повинна піти, Дуда повинен подати у відставку. Ця система погана. Якщо будуть опиратися – постануть перед судом. Це – єдине розв'язання (ситуації), і чим швидше, тим краще", – написав Валенса.

Нагадаємо, у Варшаві від п'ятниці, 16 грудня 2016 року, не припиняються масові акції протесту. Учасники звинувачують владу в утисках демократії, зокрема і в порушенні свободи преси. Протестувальники обурені запланованими владою законами, які обмежують роботу журналістів у будівлі парламенту. Зокрема, для ЗМІ буде закрита сесійна зала. Натомість у Сеймі створять окремий Медійний центр для інтерв'ю і репортажів. У п'ятницю журналістів підтримала опозиція і розпочала блокування парламенту, яке не припиняється і досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 18 Грудня 2016 19:10
Так і українці мають робити якщо влада робить що хоче і не чує людей
Швондер Показати IP 18 Грудня 2016 19:47
Усіх НХ з пляжу!
Лешек Показати IP 18 Грудня 2016 22:28
Як саже Путін так і буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus