USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Двоє депутатів відкликають голоси за продаж скандального приміщення в Луцьку

27 Липня 2016 16:45
Депутати міськради, чиї голоси виявилися вирішальними під час голосування щодо виставлення на аукціон комунального приміщення у центрі Луцька, хочуть відкликати свої голоси.

З відповідними заявами звернулися депутати міськради Аркадій Соломатін та Андрій Покровський. Вони хочуть відкликати свої голоси після голосування за проект рішення про включення нежитлового підвального приміщення загальною площею 63,6 метра квадратного на вулиці Лесі Українки, 25 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону. Проект рішення, який рекомендували не підтримувати члени постійної комісії з питань комунального майна, отримав 23 голоси обранців міської громади. Проте через деякий час двоє депутатів попросили відкликати свої голоси.
Питання про виставлення на продаж вказаного приміщення неодноразово викликало дискусії серед депутатів міськради. Так, міський голова накладав вето на рішення міськради щодо виставлення приміщення на продаж і депутати не змогли подолати вето.

Як пояснила заступник начальника юридичного управління міськради Наталія Юрченко, законодавчими актами не передбачена можливість відкликання голосу депутата місцевої ради. У регламенті Луцької міськради також йдеться про те, що депутат не має права відкликати свій голос. Водночас обранець громади може подати заяву щодо недоліків у роботі електронної системи голосування і тоді можна провести повторне голосування за питання. Вона відзначила, що у заявах депутатів йшлося саме про відкликання голосів, а не про повторне голосування.

Секретар міськради Юлія Вусенко закликала депутатів сформулювати причину відмови від голосування. Якщо вони сумніваються в роботі електронної системи «Віче», можна перевірити справність пульту для голосування та провести повторне голосування щодо вказаного питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віталій Показати IP 27 Липня 2016 17:30
Обіцяли дати відкат і кинули напевно. причин інших в таких людей не буває
дідо Показати IP 27 Липня 2016 17:50
Беруть приклад з ВР. Хочуть голосують, хочуть відкликають голос, бо подумати перед голосуванням не хочуть.Дитячий садок.
до дідо Показати IP 27 Липня 2016 19:52
Не дитячий садок - "бабки" не дали, а хочеться!! Треба щось робити!? Аркаша - ти краще щось для Вишкова зроби !
Окко Показати IP 27 Липня 2016 22:17
Аркаша це політична повія)
користувач Показати IP 28 Липня 2016 21:48
Може незаплатив за послуги той і кричить що припинив роботу..в реальності все працює..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus