USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-директора Грибовицького сміттєзвалища взяли під варту

16 Серпня 2016 15:59
Галицький районний суд Львова заарештував на 60 днів екс-директора львівського комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля, якому підконтрольне Грибовицьке сміттєзвалище, - повідомляє Тиждень.UA.

Суд також постановив, що підозрюваний може сплатити заставу в сумі 110 тисяч 240 гривень.

Богдана Горбаля підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до загибелі трьох пожежників і співробітника цього ж підприємства 30 травня в результаті сміттєвого зсуву.

Суд взяв до уваги доводи прокуратури про те, що на волі підозрюваний може ухилитися від слідства і суду, а також може вплинути на свідків, зокрема, своїх колишніх підлеглих.

Аргументи адвоката Горбаля про те, що його 72-річний підзахисний співпрацював зі слідством, а також хворий на ішемічну хворобу серця і серцеву недостатність, внаслідок чого кілька років перебуває на амбулаторному лікуванні, суд не взяв до уваги.

Нагадаємо, 30 травня на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині,спалахнула пожежа. Після завершення стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Рятувальників на сміттєзвалищі завалило відходами з висоти 90 метрів. Міського голову Львова Андрія Садового, який прийшов на похорон, родичі та друзі не пустили віддати шану загиблим на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальникам.

Окрім того, нещодавно повідомлялося, що львівське сміття ночами звозили і на луцьке звалище. Цю інформацію у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини підтвердив директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич. Директор розповідав, що свого часу зі Львовом підписали відповідну угоду про вивезення сміття з міста на Волинь і «нічого страшного у тому немає».

Натомість, як повідомлялося раніше, весь комплекс разом із сміттєсортувальною лінією на міському полігоні твердих побутових відходів у селі Брище, поблизу Луцька, розрахований лише на 15 років.

Також львівське підприємство хоче вивозити сміття зі Львова на полігон твердих побутових відходів у Володимирі-Волинському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лемберг Показати IP 17 Серпня 2016 11:30
Садового ми ж не арестуєм а показники давати необхідно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus