USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Головний прокурор України - лише на 11 місці в конкурсі на керівника Держбюро розслідувань

23 Листопада 2016 22:57
Оголосили результати тестування на загальні здібності кандидатів на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє ZP.TODAY.

Згідно з результатами тесту максимальну кількість балів набрав Сергій Калмиков - 96.

Віктор Острянский слід, який протягом 13 років керував юридичним департаментом на Запорізькому автомобілебудівному заводі, набрав 95 балів.

Стільки ж набрав Юрій Македон.

А ось головний претендент на посаду директора Держбюро розслідувань головний військовий прокурор України Анатолій Матіос - на 11 місці за знаннями законодавчої бази, набравши лише 89 балів.

Нагадаємо, Народний депутат від Луцька Ігор Лапін пройшов тестування на знання законодавства з результатом 67 балів (нижчий результат – 66 балів - лише у двох претендентів: Василя Вовка та Олега Григорова). Такий же результат (67 балів) набрали крім Ігоря Лапіна, ще Юрій Забара, Борис Кривенко та Олександр Сарафанюк.

Крім тестування на знання законодавства з одним із найгірших реультатів, він пройшов тестування на загальні здібності, результатів якого не оприлюднюють. Співбесіда з Лапіним призначена 24 листопада на 18.00. Конкурсна комісія оцінюватиме кандидатів за наступними критеріями: управлінська компетенція, організаторські здібності, особисті та соціальні компетенції, а також відповідність антикорупційним критеріям.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕКЛАРАЦІЯ НАРДЕПА ЛАПІНА: 1,4 МІЛЬЙОНА, 7 ДІЛЯНОК, 2 АВТО. ІНФОГРАФІКА

Відзначимо, згідно з законом, Державне бюро розслідувань буде вести досудове розслідування злочинів, скоєних правоохоронцями, суддями і вищими посадовими особами, крім випадків, коли розслідування відноситься до компетенції Національного антикорупційного бюро. Також бюро уповноважена розслідувати злочини співробітників самого НАБУ, антикорупційної прокуратури та військові злочини.

Директора Держбюро розслідувань оберуть в лютому 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
головою колгоспу Показати IP 24 Листопада 2016 15:42
з цих усіх "трудяг" чогось жоден не хоче бути! і звідки такі статки в ляпіна нев..о адвоката?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus