USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рожищани просять депутатів заступитися за їхнього мера. ОНОВЛЕНО

14 Серпня 2015 13:34
Громада Рожища приїхала на сесію Волинської облради заступитися за мера міста, якого звинувачують в отриманні хабара. Так називають благодійний внесок на користь міста, розміром 5 тисяч гривень, який сплатив лучанин Артем Орлов за сприяння в облаштуванні торгових павільйонів і оплати бензину на перевезення оркестру на час святкування Дня міста 30 серпня.

Як розповів депутат Рожищенської міськради Вадим Зінгель, депутати, члени громадських формувань, приїхали підтримати свого мера В’ячеслава Поліщука.

«Те, що відбулося вчора у нас в місті – це спеціально організована акція, для того, аби деякі клани могли лобіювати свої інтереси. У нас зараз дуже гаряче питання щодо перевезення піску і перевезення через місто, де принципову позицію продемонстрував наш голова», - каже Зінгель.

Нині голові інкримінують статтю 368 Кримінального кодексу України, а саме - отримання хабара. Натомість, Вадим Зінгель розповів, що у той день підприємець заявив, що хоче розмістити ярмарок у місті і заплатив за це 5000 гривень благодійного внеску. Підприємець взяв номер рахунку у бухгалтерії, написав заяву, яка не була завізована міським головою, у якій просив дозволу заплатити благодійний внесок. Після того, як чоловік оплатив суму, у кабінет прийшло «маски-шоу». Чоловіка доправили на допит до Луцька, нині він перебуває в місцевому управлінні СБУ.

Зінгель переконує, що мер Рожища - дуже порядна людина і вся громада міста збиралася на підтримку В’ячеслава Поліщука.

Натомість, депутат Віктор Прокопчук зауважив, що Рожищами ходять чутки про те, що самі ж СБУшники не гребують хабарями за сприяння в організації пісковидобувного бізнесу.

Депутат Сергій Слабенко запропонував звернутися до прокурора Волині та голови СБУ, а також доручили головам Волинської райради і Волинської облдержадміністрації поінформувати міністрів про ситуацію та подати прохання взяти справу під особистий контроль. Цю ініціативу підтримали волинські депутати.


Натомість, як повідомили у прес-службі волинської міліції, розпочали кримінальне провадження, в рамках якого працівники управління протидії злочинності у сфері економіки здійснили обшуки у кабінеті одного з міських голів області. Про це під час зустрічі із представниками ЗМІ розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

6 серпня до правоохоронців звернувся приватний підприємець і повідомив: посадовець заявив вимогу про надання неправомірної вигоди у розмірі 5000 гривень за сприяння в погодженні та наданні дозволу на розміщення книжкового ярмарку в місті. При цьому тисячу гривень заявник мав перерахувати на благодійний рахунок міської ради, решту – передати безпосередньо чиновнику. Тож відомості про цей факт належним чином зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочали кримінальне провадження за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, – повідомив Петро Шпига.

Згодом посадовець змінив наміри і безпосередньо перед затриманням сказав, що всю суму слід перерахувати на рахунок міської ради.

– 12 серпня чиновник надав повідомлення приватному підприємцю про те, що виконком не заперечує про проведення книжкового ярмарку. А 13 серпня у службових приміщеннях міськради працівники міліції провели обшуки, де вилучили чек про отримання благодійної допомоги та погоджувальне рішення виконкому від 31 липня 2015 року, підписане безпосередньо міським головою. Таким чином проводиться перевірка, оскільки є підозра, що відповідне рішення посадовець прийняв особисто, без погодження із членами виконавчого комітету, - розповів Петро Шпига.

У випадку доведення вини чиновнику, згідно із законодавством, загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Я Показати IP 14 Серпня 2015 14:14
Молодці громада
правда Показати IP 14 Серпня 2015 15:08
коментар було видалено
123 Показати IP 14 Серпня 2015 15:11
У закладах охорони здоров,я кожен день сотни благодийних внескив а тильки Полищуку инкриминують хабара 3 сторони - Держава ... Ментив, сбушникив, прокурорив в ато. Рожищанин
Рожищани Показати IP 14 Серпня 2015 15:11
Савчук лопне від злості.Так все продумав,,,,,,,,, А тут мер не взяв гроші
567 Показати IP 14 Серпня 2015 15:38
мер простий вовнянський хлопець, а тут такі акули піщаного бізнесу,ось і підстава!!!!!!!!!!!!!
111 Показати IP 14 Серпня 2015 16:02
в мера рильце в пушку ще з лісгоспу
Дружина офіцера Показати IP 14 Серпня 2015 16:58
Наш мер - нормальна, проста людина..... от тільки багатьом так званим посадовцям - ЗАВАЖАЄ.... от і підставили......
баба Маня Показати IP 14 Серпня 2015 17:28
як відбулося вбивство молодого хлопця в Луцьку, то Шпижка відпустив обвинувачених, а як підстава галіма, то швидко "реагує". Брєд повний! Ментяри, дограєтесь!!!
бандід Показати IP 14 Серпня 2015 18:52
Ну і як тут не озброюватися?
Рожищанин Показати IP 15 Серпня 2015 00:25
Хороша, порядна, совісна людина наш міський голова. Такий наведе лад! От тільки "палки в колеса" будуть вставляти завжди, нажаль, до цього у В`ячеслав Анатолійович немає іммунітету. Можливо через те, що, батьки, доречі шановані в місті люди, Анатолій та Лариса Поліщуки, виховали його занадто правильним та вірним Україні. Патріотом є його батько, який не злякався в совкові часи стояти з прапором України на параді 9 травня, не боявся у всі часи говорити про те, що Україна має бути Незалежною, не тільки від інших країн, а й від продажних чиновників. Його прагнення бачити Україну процвітаючою країною перейняв і син. Тому й став "впоперек" горла тим, хто "кришує" піщані кар`єри, кому все-одно, яка там дорога у Рожищі і чому руйнуються будинки біля неї. Напевно, вже потирають руки ті кому наступив на мозоль міський голова, наприклад, забудовники, які самовільно вирішили що їм можна будуватися будь-де і їм за це нічого не буде, бо "криша" в них не тече... Ті в кого грають надлишкові емоції, що їх відсунули, навіть не на задній план, а в ж..у. Ті, хто знає влада має бути одна - яка кориться великому символу "бабла" і ніколи не буде думати про простий люд. Все то так, але є ж ми, громада, і ми бачимо все, хоча поки й мовчимо. Та не думайте ви, чиновники, що так буде й далі... Бо далі буде квиток на маршрутку і попутний вітер в спину. В кращому випадку пересядете на велосипеда, як наш мер, до якого вам рости-рости і ніколи не вирости.
апостол Показати IP 15 Серпня 2015 10:05
потім питаємо , чому так погано живемо?! самі дурні захищаєте хабарника та афериста!!! на нарах йому місце!!! а ще краще розтріляти привселюдно, щоб іншим наука була!!!!!!!!!! Ганьба!!!!!!!! Слава Україні!
100500 до апостол Показати IP 15 Серпня 2015 12:07
шкода що тебе мама по дорозі в садок випадково вивалила з коляски(((
Мітя до апостол Показати IP 15 Серпня 2015 12:16
Живемо погано лише через таких як ти. І ще - ніколи не бажай іншим того, чого не хочеш для себе, будь розумним.
Мітя Показати IP 15 Серпня 2015 12:11
Висловлюю повну підтримку очільнику нашого міста. І так. справді, у когось план не спрацював на 100%. Так працює стара система яка тільки частково змінила деякі імена. Я думаю то не кінець, а лише початок і поперелдження для інших... попереду довга і нечесна боротьба. Але ми обов'язково переможемо... я в то вірю... і я теж буду робити все що в моїх силах для тієї перемоги. і громадськість міста ні в якому разі не повинна бути пасивною, бо в такому разі нас знову нагнуть. Будьмо крепкими і за нами буде перемога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus