USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Конфлікт на митниці: хто має бути її керівником?

9 Квітня 2016 19:29
На Волинській митниці триває конфлікт навколо призначення нового керівника - як його ще називають, «гастролера» з Чернігівщини, котрому, до того ж, закидають «бурштинове» минуле. Працівники ДФС обурені змінами у штатному розписі, колектив переконує: хоче спокійно працювати. Тут вимагають звільнення Шавлака та подального прозорого призначення на посаду керівника митниці - людини з Волині.

З цього приводу висловився і голова облради Ігор Палиця, на його думку, на волинській землі, власне, у цій ситуації, має керувати волинянин - не крадій, не хабарник, незаангажована особистість. Більше того, враховуючи той факт, що з Києва призначають вже н-ного очільника за короткий період, до того ж, вочевидь причетного до контрабанди на попередній посаді, існуюча практика - неприпустима. Неприпустимо, зі слів очільника облради, і виведення працівників зі штату, та повернення їх туди вже за хабарі. Саме про такі маніпуляції говорять на митниці.


Нагадаємо, як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, 4-го квітня, згідно з ініціативою громадських організацій Волині, під будівлею митниці в селі Римачі Любомльського району розпочалася безстрокова мирна акція протесту проти призначення Олександра Шавлака виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці. Того ж дня активісти привезли на місце протесту порожні бочки після пального, барабани, шини. Протестувальники навіть погрожували заблокувати МП «Ягодин». А вже наступного дня, 5 квітня, розбили намети, привезли контейнери для сміття тощо.

Люди виступають проти призначення Шавлака на керівну посаду на Волинській митниці, а також вимагають подального прозорого призначення керівника ДФС Волині з числа волинян. Це, до слова, вже четвертий тимчасовий виконувач обов’язків начальника митниці за останні 1,5 року. Показово, що попередні керівники були з Львівщини, Чергнівщини та Вінниці.

Проти призначеного на посаду виконувача обов’язків начальника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака виступили й самі працівники митниці. Люди, кажуть, обурені змінами в штатному розписі, які ініціює новий керівник.

«Утретє за рік проводиться реорганізація. 50 чоловік – поза штатом. На їхні місця приходять люди з інших областей», - говорить заступник начальника митниці Юрія Терещук.

Зі слів працівників митниці, одних скорочують, «своїх» приймають на посади, ба, більше - на керівні місця.

Окрім того, окремих посадових осіб Волинської митниці відправили на навчання нібито для оновлення та актуалізації знань, умінь, навичок щодо ефективного виконання посадових обов’язків та підвищення рівня професійної компетенції. Працівники митниці, припускають, що обрали на навчання саме неугодних - тих, хто не погоджуються з політикою призначеного керівника.

«Уже є накази про переведення людей з Чернігівської митниці, звідкіля призначили Олександра Шавлака. Двоє стажуютьсяя на керівні посади», – повідомила під час профспілкових зборів заступник начальника митниці Світлана Бондарчук.

Своєю чергою, новий керівник підтвердив чіткий намір переводити працівників із іншої області.

Натомість, голова обласної ради Ігор Палиця під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь» наголосив, що це неприпустимо, аби керівником Волинської митниці була людина, яка займалася контрабандою, працюючи на іншій митниці. «Це - волинська земля й можна знайти волинянина для того, аби той керував митницею. Це має бути незаангажована людина, не хабарник, не крадій. Коли Київ міняє вже четвертого керівника, ставить на посаду виконувача обов’язків того, хто займався тими ж хабарами та контрабандою на Чернігівській митниці, це - неприпустимо», - наголосив Ігор Палиця.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЧОМУ ПОМИЛКА КАДРОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ

Зауважимо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, новий виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
КАЙЛО Показати IP 9 Квітня 2016 21:00
Здається мені що ти одне говориш друге думаєш а третє робиш.Брехуни лицеміри і злодії
ігор Показати IP 9 Квітня 2016 21:07
Це мій кум найкращий митник і офшорів не має..
до Ігоря до ігор Показати IP 10 Квітня 2016 10:19
Треба було думати Якобчуку нач. відділу боротьби з котробандою та твоєму кумові, тому, що двадцять тон бурштину, якимось чином перетнула кордон на територію Польща за участю твого кума та їмже подібних і правильно робить новий! Сканер не працює, мозги в них непрацюють!
до ігоря до ігор Показати IP 10 Квітня 2016 10:20
чому не опубліковуєте коментар?
123 Показати IP 10 Квітня 2016 07:33
своі робили ще гірше згадайте
демократія Показати IP 10 Квітня 2016 08:11
А відкритий конкурс провести слабо...? Невже в Україні і в області чесної і порядної людини і гідної цієї посади не знайти ?! В нас договорняки в Україні одні !!! Чи ми на словах патріоти ?! (Секрет -" На словах ми патріоти-і***ти) . Ми , український народ і наша горе-влада і селах і містах, настільки не далекоглядні і робимо все, щоб України , як держави не було !!! І це дуже добре в нас без Путіна робиться.
123 Показати IP 10 Квітня 2016 08:58
Да я могу побыть. А чего, дело нехитрое, руби бабло и будет тебе счастье.
Митник Показати IP 10 Квітня 2016 10:04
Нова мітла по-своєму мете. А ми не хочемо ламати налагоджену схему свого збагачення.
до митника до Митник Показати IP 10 Квітня 2016 10:26
Сиди і нерипайся, я думаю, що твоя ера закінчилась, А Палиці треба розібратись хто є хто, оті красавці, що приходили на сесію це щось з чимось, юрист виступає на сесії за панамські рахунки чомусь про це нічого не говорит, та де він взявся і не треба нам тут втирвати, який слід гнати всіх в тому числі тих, МИКИТЮКІВ, які проплачують кошти людям треба було дивитись на його реакцію на сесії.
Хм Показати IP 10 Квітня 2016 11:12
Поставте генерала Чернишова, чи Євтушка, то зразу буде порядок. Стапих кадрів потрібно тримати,щоб вчилася молодь, костяк мусить бути.
Чого вчила до Хм Показати IP 11 Квітня 2016 08:24
як хабарі брати
НЕЛУЧАНИН Показати IP 10 Квітня 2016 11:56
німця з нагайкою поставити начальником митниці
я Показати IP 10 Квітня 2016 11:58
євтушка гнати першого старим віником
митник Показати IP 10 Квітня 2016 12:10
Гоніть Терещука -буде порядок!
Політик Показати IP 10 Квітня 2016 12:20
Два очільника області, від різних політичних сил, вимагають прозорого обрання митника!!!! Сєнін Шлапак тримає оборону )))))
Не смышыть до Політик Показати IP 11 Квітня 2016 08:34
це все робить велике бабло а не турбота про область..Особливо в світлі боротьби з корупцією та котрабандою це виглядаэ просто смішно)))
Сканер Показати IP 10 Квітня 2016 12:31
В Україні-ненці Закони не діють для олігархів і корупціонерів !!! Гнила система в Україні з подвійним життям і стандартами і моралю ! Одне говоримо, друге робимо, третє думаємо - ми такі українці ! Забрехалися перед цілим світом.
на Україні Показати IP 10 Квітня 2016 13:38
така ситуація склалася : - Оженився дурнуватий та взяв біснувату, та не знали, що робити - запалили хату.
НОНА Показати IP 10 Квітня 2016 15:12
Старі кадри хто був на прибуткових місцях хвилюються, що їх усувають від корита, то й проплачують "страйки". Що за страйки можуть бути у державній установі. Повідправляти всіх старих заслужених митників по інших митницях то вони всі самі позвільняються.
Добряк Показати IP 11 Квітня 2016 01:04
Скільки можна молоти в ступі це гім.о.вигнати апсолютно всіх митників і наняти з єс і буде спокій,порядок і в казні прибуток

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus