USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Касові апарати можуть скасувати для підприємців з доходом до мільйона

1 Липня 2015 08:46
Рада коаліції домовилася про скасування обов'язкового використання касових апаратів для підприємців, чий річний дохід не перевищує мільйон гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав народний депутат України, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Нагадаємо, вчора, 30 червня, близько півтисячі громадських активістів та підприємців, серед яких була й делегація з Волині, під ВРУ вимагали від народних депутатів ухвалення законопроектів, що скасовують обов'язкову вимогу застосування касових апаратів.

"Закінчилася рада коаліції. Домовилися про наступне. Усі підприємці, незалежно від групи 2 чи 3, у яких річний дохід до 1 мільйона гривень, касові апарати не встановлюють. Все, що вище - з касовими апаратами", - написав Ляшко.

Також він повідомив, що сьогодні, 1 липня, о 09:00 відбудеться засідання податкового комітету Верховної Ради, на якому вищезазначені пропозиції будуть оформлені у вигляді закону та виставлені на голосування в сесійній залі.

"Вважаю, що це максимально компромісний варіант, який дозволить захистити реальний малий бізнес у цей складний час", - зазначив Ляшко.

З його слів, міністр фінансів України Наталія Яресько також погодилася із зазначеними пропозиціями.

"Можуть бути проблеми з Міжнародним валютним фондом, який дає нам кредити, але пані Яресько пообіцяла спробувати переконати їх", - додав депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олена Показати IP 1 Липня 2015 09:02
Прикриваються МВФ де треба i не треба.
податок Показати IP 1 Липня 2015 09:16
Бояться щоб з кабінетів не винесли, а економіку хто піднімати буде? Будуть і далі простих людей доїти і локшину вішати?! Ви ж у ЄС проситесь - а там такого немає, касовий апарат на всяку дрібничку, а в нас що???!!! Що за люди... Країна неляканих ід*отів!!!
Антиляшко Показати IP 1 Липня 2015 09:55
Скажіть, а хто знає , які доходи в ФОПів? Вони ж всі на єдиному податку і ведуть книги обліку доходів. Який дурень буде собі в тій книжці малювати мільйонні річні доходи? Перевірити це неможливо!!! Давним -давно треба було всіх перевести на РРО! Юрособи вже давно всі на РРО. А так ,продаю собі меблі ,м"ясо на базарі і малюю в місяць дохід ,який хочу. Якщо хтось попросив товарного чека - то вже мусиш його включити в книжку.Бо ж влетиш в форму 1-ДФ. Правда ще невідомо, чи її хтось звіряє з Деками ФОПів.
Анонім Показати IP 1 Липня 2015 10:36
Касовий апарат повинен бути навіть у продавця газхованої води. Крапка. І пищіть - хоч лусніть.
вундер до Анонім Показати IP 1 Липня 2015 12:59
Повністю з Вами згідний, але це не повинно задушити дрібну торгівлю. Скажімо як у Європі і більшості цивілізованих країн світу стоять касові апарати і в кінці місяця підприємець від чистого доходу сплачує від 7% до ----- % , як в якій країні і на тому крапка він не бігає по податкових , пенсійних ,соцзабезах , різних ліцензійних організаціях і ще незрозуміло яких конторах де комусь весь час щось должен , з тих відрахувань держава вже сама розпридіяє кошти , а в нас касовий це чудо-шкатулочка до якої завжди можна причіпитись і яку утримувати все одно , що продавця. Відмініть всі безглузді податки , здирництва ,повірки , обслуговування , а особливо людський фактор і побачете підприємці будуть стояти в черзі за касовими а не на акціях протесту під ВР.
Ау Показати IP 1 Липня 2015 15:34
Шановні, ви такі недалекі, раз вірите у те, що касові аппарати збільшать ваше щастя як громадян, Вам з тих касових аппаратів ні копійки не перепаде. повірте, як є в дупі так і будете... І я разом з Вами, не в тому напрямку щастя шукаєте...
Ау до Ау Показати IP 1 Липня 2015 15:38
Правду кажете... в нас люблять штрафами казну наповняти, і щоб люди працювали як загнані в куток раби без права на ковток свободи... Розуму не хватає, щоб бюджет наповнювати маленькими але добровільними платежами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus