USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто «гальмує» видачу волинянам посвідчень учасника АТО

12 Листопада 2014 14:11
У Міністерстві соцполітики розповідають, що Волинь – лідер з-поміж оформлень посвідчень учасників бойових дій. От тільки насправді поки що жодне з посвідчень волинянам не оформлене.

Нагадаємо, оформленням посвідчень учасника бойових дій має займатися військова частина. Як розповідав командир 51 ОМБ полковник Володимир Яцків, процес цей дуже довготривалий. Щоб зібрати й оформити необхідні документи для 10 військовослужбовців, потрібно витратити цілий день. Вже відправляли один пакет документів, але його повернули, з вказівкою виправити незначні помилки.

Це Володимир Яцків говорив 5 листопада. А вже 10 листопада Міністр соцполітики Людмила Денисова у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини запевняла, що волиняни – лідери з отримання статусу учасника АТО.

«Якщо порахувати статистику, то найбільша кількість бійців, які вже отримали статус учасника АТО - то це Волинська, Львівська, Житомирська області. Вони повернулися з зони бойових дій і потребують реабілітації», - пояснювала міністр, розповідаючи про перспективи фінансування обласного реабілітаційного центру для бійців АТО.

І пояснювала порядок видання посвідчень учасника бойових дій.

«В Законі чітко визначено, коли надається статус учасника бойових дій – його отримує військовий, який «ЗДІЙСНЮВАВ» ці дії. Тобто, він вже не є учасником АТО, вже вийшов із зони АТО. І за це отримує статус учасника бойових дій і користується пільгами. А якщо загинув – відразу. Треба звернутися в органи соцзахисту і таких людей, які отримали статус, вже є 1762 особи», - переконувала Денисова.

Натомість, під час засідання Координаційної ради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців, яка відбулася 11 листопада, стало відомо, що вже кілька разів, направлені керівництвом частини, пакети документів на присвоєння статусу поверталися.

Голова ради Ярослав Мудрик розповів, що керівництво частини каже, що документи повертали через бюрократію – мовляв, документи неправильно оформлені, або ж не вистачає якоїсь довідки. «Статус учасника бойових дій немає жодний військовий 51 бригади. Пробно запускати кілька разів, а документи повертали, кажучи, що неправильно їх оформили», - розповідає він.

Тим часом триває розформування 51 ОМБ, і всі документи по тому будуть передані до архіву. Попередня дата розформування частини – 30 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 15:22
з вказівкою виправити незначні помилки - кави на роботі треба менше пити і в соціальних мережах сидіти, тоді і помилок не буде. Чомусь більше чинуш своєю основною роботою вважають сидіти вконтакте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus