USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто оплатить дрова для родин мобілізованих волинян

12 Серпня 2014 10:08
Пільговими дровами на Волині зможуть забезпечити не усі родини мобілізованих.

Про це стало відомо під час наради з питань формування ціни на тверде паливо в області сьогодні, 12 серпня.

Нараду зініціювало управління лісомисливського господарства. Річ у тім, пояснює його начальник Василь Мазурик, що лісники неодноразово виписують дрова родинам, чиїх чоловіків мобілізували до війська. Часто ці люди не можуть оплатити деревину, тож лісогосподарства просто обліковують об’єми виданого палива.

Найдешевша ціна дров на Волині – 150 гривень за кубометр, або ж за умови самозаготівлі – 85 гривень. Ще є варіант придбати неліквід за ціною 30 гривень за кубометр, щоправда, це паливо - низької якості. Та часто родини мобілізованих не можуть заплатити і за це.

«Буває таке, що дзвонять хлопці до місцевих лісників і просять допомогти їхнім батькам, які вже старшого віку. Ми не можемо їм відмовити, але, разом з тим, йдемо на порушення», - каже Василь Мазурик.

Окрім того, в області досі немає точних списків усіх мобілізованих. Нагадаємо, під час двох попередніх хвиль мобілізації, до війська призвали 4 тисячі волинян. Департамент соцзахисту планує сформувати списки до 1 вересня. Однак дрова селяни потребують і в доопалювальний період, наприклад, аби зготувати їжу в тих районах, де немає газифікації.

Невідомо й те, хто з них має статус учасника бойових дій і має право на пільги, зокрема, на адресну грошову допомогу (саме так з 2002 року на Волині забезпечують пільговиків твердим паливом). Так, від того, як оперативно військкомат опрацює документи, залежить, коли родинам нададуть статус учасника бойових дій.

До слова, розмір адресної допомоги для пільговиків – 810 гривень. Якщо ж будуть родини, яким і цього бракуватиме – пропонують шукати резерви у місцевих бюджетах, аби паливо цим сім'ям дісталося безкоштовно. Департамент соцзахисту визнає, що такі пільгові дрова отримають не всі – матеріальне забезпечення усіх чотирьох тисяч родин вивчатимуть, аби визначити, хто найбільше цього потребує. Окрім того, є родини, які користуються газом, а не дровами.

Управління лісомисливського господарства запропонувало власну схему: 50% вартості оплачують самі родини, а 50% погашається за рахунок сплати податку лісогосподарством до бюджетів сільради.

Власне, поки досі не сформовані списки родин мобілізованих, не вивчений їх матеріальний стан, яким чином вирішити цю ситуацію, у облдержадміністрації поки не говорять і чекають 1 вересня (завершення терміну формування списків).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ігор Показати IP 12 Серпня 2014 10:25
Ніхто нехай не оплачує ! Таких http://tvi.ua/new/2014/08/11/malolitni_bizhenci_zi_skhodu_u_truskavci_seredni_palci_heroyam_maydanu_foto треба виганяти з наших земель.
см до Ігор Показати IP 12 Серпня 2014 10:31
Тождіти
Дмитро до см Показати IP 12 Серпня 2014 11:00
які батьки такі і діти
Тетяна до Ігор Показати IP 13 Серпня 2014 10:04
Яке відношення це має до даної статті??? Людям в селах на Волині зимою доведеться мерзнути, а Ви пишете "Ніхто нехай не оплачує " До чого це?
дожилися Показати IP 12 Серпня 2014 12:08
Раніше усім малозабеспеченим виписували дрова безплатно. А тепер будуть 50% доплачувати сімї. Дурдом. Дожилися. То нащо було міняти щось? Слава новій владі!
длг до дожилися Показати IP 12 Серпня 2014 22:31
лісгоспи не благодійна оганізація !!!!!!!!!..................................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus