USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Працівники «Луцьктепла» не дозволили «зірвати» збори з владою

22 Травня 2014 22:00
На комунальному підприємстві «Луцьктепло» триває боротьба колективу з керівництвом. Працівники говорять про бунт, їх залякування і корупційні схеми з відкатами, які діють в організації.

Нагадаємо, 7-го травня працівники «Луцьктепла» зірвали засідання виконкому. Тоді вони вимагали у Луцькради розірвати контракт з керівником комунального підприємства та призначити нового директора, погодженого з трудовим колективом. Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв з цим питанням розібратися та погодився зустрітися з працівниками підприємства 22-го травня, на якому б мав бути й директор підприємства Олександр Киричук.

Втім, сьогодні, 22-го травня на працівників ДКП «Луцьктепло» чекав сюрприз: на вхідних дверях в адмінбудівлю висіло оголошення, що запланована зустріч з міським головою відбудеться 29.05.2014 року, а про час і місце зустрічі буде поінформовано додатково.
Зауважимо, що після зриву виконкому з’явилася нова заява від непротестуючих працівників, які повідомили, що на підприємстві їх усе влаштовує, й просили не заважати працювати. Під цим листом підписалися більше сотні людей.
Люди, які не задоволені роботою директора, кажуть, що підписи їх колеги лишили через тиск і погрози.

Хоча офіційно зустріч і не мала б відбутися, але людей зібралося цілий актовий зал.

Інформаційне агентство Волинські Новини з’ясувало, що директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук цього дня не в місті, а поїхав у відрядження в Київ.

Натомість його заступниця Тетяна Казачек сиділа у себе в кабінеті, ніби нічого й не трапилося. На запитання журналістів, чи вона піде від адміністрації комунального підприємства на збори робітників, пані Тетяна подивовано відповіла, що про сьогоднішні збори чує вперше.
«Ні, не знаю про збори, а хто вам таке сказав? 29-го числа мають бути, у нас і оголошення про це є. Люди не задоволені, бо всім не вгодиш, так є кругом. Мене тут інше дивує: коли вони це встигають робити у робочий час, адже їх робота не виконується. Є люди, які мають по дві-три роботи, а ці тільки кричать. Я їх запитала, що вони вимагають, а вони мені жодної вимоги не висунули. Ми на них не чинимо тиск, от, заставляємо працювати, але це не тиск», - пояснила ситуацію, яка склалася, заступник директора ДКП «Луцьктепло» Тетяна Казачек.
Після нашої розмови начальниця так і залишилась у своєму кабінеті.

До людей, яких все більше збиралося в актовому залі, прийшов заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, почав говорити з людьми.
«На вашу думку ніхто не плював. Міським головою створена спеціальна група, яка вивчає й займається виключно вашим питанням, її очолює перший заступник мера - Святослав Кравчук. На сьогодні мали б бути вже певні висновки, однак у нього є питання, і він попросив, щоб без скандалу, з працівниками і адміністрацією я зустрітися», - спробував заспокоїти обурених працівників Тарас Яковлев.
Люди назвали Луьцкого голову «брехуном», бо він не прийшов на зустріч, як обіцяв раніше. В залі загострювалася суперечка, яка відбувалася на підвищених тонах.

Чрез деякий час до залу увійшов лідер Правого сектора Волині Павло Данильчук з представниками різних громадських організацій краю та повідомив, що особисто говорив з директором «Луцьктепла», який пообіцяв, що сьогодні на зборах буде його заступниця, аби знайти порозуміння з бунтівниками.
Тетяну Казачек привели з кабінету і вона, "раптом згадала", що дійсно сьогодні збори, й вона мала тут бути.
У залі виникли нові емоційні суперечки.

Опісля виступила голова профспілкового комітету, Неоніла Слюсар, яка повідомила, що була звільнена із порушенням законодавства у лютому цього року, бо перечила керівництву, яке допускало правопорушення на підприємстві.
Екс-працівник автослужби Юрій Редька теж насмілився розповісти про порушення на підприємстві.
«Мені казали зливати бензин, я відмовився. За це мене незаконно звільнили. А ще, начальник цього підрозділу Сергій Симоненко використовував ресурси підприємства, аби будувати собі дачу. У мене є відеодокази. Був і такий випадок, коли одне авто працівники автогосподарства ремонтували два місяці, а на нього виписували путівку на бензин, так списували гроші», - розповідає про підводні течії на підприємстві Юрій Редька.

Після того усі присутні дійшли згоди. Вони склали список запитань до директора «Луцьктепла», на які він має дати відповідь під час наступної зустрічі з колективом і в присутності Луцького міського голови Миколи Романюка. Зустріч запланована на 29-те травня.

Зауважимо, основні питання, які турбують людей, такі: фінансова звітність підприємства, інформація про будівництво, хто працює в охороні і службі внутрішньої безпеки, яка зарплата у керівників, з яких мотивів людям зняли надбавки до зарплат і чи керівництво теж позбавили цих виплат, за останні три роки які були створені штатні посади, які їх функції та оклади, на яких підставах звільняли людей та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
San Показати IP 22 Травня 2014 23:03
А Казачек, судячи із засмаги, тіко-тіко із Єгипту... Зарплати вистачило на відпочинок!
кокс до San Показати IP 23 Травня 2014 10:30
Козлячек - така Козлячек!
987 до San Показати IP 23 Травня 2014 10:40
Дивлячись на фото козачек одразу відпадають сумніви щодо теорії Дарвіна про походження людини. На фото відображена початкова стадія еволюції.
Отто до 987 Показати IP 23 Травня 2014 10:48
Тупиковая ветвь...
Користувач Показати IP 23 Травня 2014 02:29
Контролюючі органи - виконуйте роботу - там негаразд у луцьктеплі - кіпіш постійно. Чути що смердить було давно - а тепер і джерело видно. P.S. - ото дивлюся на ізнасілованоє інтелектом "облічіє" Яковлєва - майдан у Луцьку не до кінця зрозумів, кого варто було міняти...
сторож Показати IP 23 Травня 2014 05:04
А ця казачек, що, десь обгоріла в пожежі? Таке обличчя, схоже на суцільну шкварку.
Романюку Показати IP 23 Травня 2014 06:27
Суцільне розчарування, то результаттак би мовитт роботи банкіра і шазовщицв!!!!!!
Волинь Показати IP 23 Травня 2014 07:01
Ось така "шестьорка" Фірташа єремеєв -що зараз великий патріот , п'ять років тому захопив Луцьктепло і поставив директором Сашу Киричука, котрий тікає від колективу. А заступник директора- велика артистка. Ось такі гниди в управлінні комунальних підприємств. Романюка треба на кастрацію. бо він пів Луцька продав .
Луцьк до Волинь Показати IP 23 Травня 2014 07:40
Друже, ти правий на 100500% - Романюка потрібно пи...дити, як ту собаку за таке. Він так "відробляє" своє мерство.... То хай буде він проклятий
Сторожу Показати IP 23 Травня 2014 07:51
А й справді, в Казачек морда, ніби з неї відбивну робили.
НЕЛЯ до Сторожу Показати IP 23 Травня 2014 16:59
Послухай сторож пян...й то в тебе морда а в Танюші личко..х...ю ти темний і невоспітаний.ТАНЮШКА ТИ КЛАСНА ХАЙ ЗАВІДУЮТЬ А ТИ УЛИБАЙСЯ ..ти умнічка
не зрозумів Показати IP 23 Травня 2014 08:38
а найшли хоч одне реальне, підтверджене доказами порушення на луцьктеплі за правління киричука? а то шуму багато...а результат?
Окс Показати IP 23 Травня 2014 08:39
Дупутат Дячук Рустам говорить, що на "Луцьктепло" все Ок, є фінансова звітність, а в ДЕПО поганий директор і все дуже погано. Здається мені, що наш мер разом з дупутатами хоче остаточно порозвалювати всі комунальні підприємтсва.
лучанин до Окс Показати IP 23 Травня 2014 16:56
А дячук десять мав купити газель і гроші вкрав і газелі нема ..вот і прикривають його керівництво луцьктепла
Андрій Показати IP 23 Травня 2014 08:41
Всі біди на підприємстві від того,що коли Казачек з ранку подивиться в дзеркало то в її пропадає настрій на цілий день.
Комунальник Показати IP 23 Травня 2014 08:50
Правильно люди повстали, правильно. На грошах абонентів сидять. Порада Данильчуку. Бути справжнім лідером правого сектору, а не нашим і вашим.
читач Показати IP 23 Травня 2014 09:26
Зарплата у керівника "Луцьктепло" - 12 тисяч грн. в місяць. Трохи меньші у заступників, головного бухгалтера, начальників відділів. А робітникам зняти премії і надбавки - це правило романюка. Він це вимагає не тільки у цьому підприємстві, а й на інших тоже, він бореться із тим, що велика середня зарплата на підприємствах. 2500 грн. - це вже завелика середня зарплата, треба зменшити, а то будемо закривати підприємтва. А зменшити треба за рахунок простих працівників, а не за рахунок керівників. романюк на це наголошує відкрито. От такий мер - "захисник людей" - а може злодій і бандит, чи сепаратист?
37 Показати IP 23 Травня 2014 09:42
Чому редакція ВН не дає достовірної інформації про проблему на цьому підприємстві. Адже всі знають хто стоїть за бажанням дестабілізувати ситуацію та управляти даним підприємством. Репутацію об"єктивного видання можливо отримати в результаті висвітлення тільки правди. Не потрібно нам кидати затравку і спостерігати. Чомусь ми критикуємо лише владу за дії або бездіяльність, а засоби масової інформації, які отримують даже багато інформації, спокійно заробляють кошти на піарах окремих персон.
що далі? Показати IP 23 Травня 2014 10:49
те саме "гівно" і в луцькводоканалі , тільки ще не визріло повністю....
Жкп Показати IP 23 Травня 2014 12:09
Романюк зібрався у нар. Депи вже в осени і йому на Луцьк пох..., соколицю ніхто більш не візьме у команду на пенсію, Яковлев хоть і розумний, але зелений!!!! Романюк виявився не ефективним менеджером, як для олігархів так ідля людей, але дохр*на знає тому з обойми не вилетить, віва наша добра стара Україна нанька, нхрена не змінилось!!!! P.s Кравчука в мери!!!
при керівництві Показати IP 29 Травня 2014 15:26
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus