USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комісія з виведення ДКП «Луцьктепло» з кризи провела перше засідання

13 Січня 2016 22:00
Галузь теплоенергетики Луцька у край важкому стані: мільйонні борги, зношена техніка, теплокомунікації, працівники ДКП «Луцьктепло» говорять про розкрадання коштів на підприємстві. Шукати вихід із ситуації взялися депутати Луцької міської ради й вже зробили перші кроки.

Перше засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» відбулося вчора, 12-го січня на підприємстві.

Депутат місбкої ради Ігор Поліщук наголосив, що дії з виведення підприємства з кризи потрібно негайно робити, адже ДКП «Луцьктепло» може стати банкрутом.

«Наша ціль - дослідити реальний фінансово-господарський стан підприємства, вивчити проблеми, які не дають йому розвиватися. Також потрібно відреагувати на факти зловживань, які заявляли працівники. На наступному нашому засіданні я дам звіт аудиторів за минулі роки, там є дуже цікава інформація на понад 40 сторінок тексту.

Вивчивши це, нам потрібно буде напрацювати рішення та механізми, щоб витягнути підприємство із боргової ями. Сьогодні перспективи сумні, бо котельні зношені, їх потрібно буде міняти через кілька років, а де взяти на це великі кошти – невідомо, тому потрібно дивитися в майбутнє. Зараз підприємство більш-менш балансує, втім, якщо всі кредитори заявлять про повернення грошей, то «Луцьктепло» стане банкрутом», - розповів Ігор Поліщук.

Нагадаємо, нещодавно представників Радикальної партії Олега Ляшка у Луцьку облили зеленкою. Очевидно, це трапилося через те, що вони поширювали листівки, які містять інформацію про розкрадання та махінації на ДКП «Луцьктепло». В результаті - постраждали і пересічні лучани.

Аби перейти до формування стратегії виводу підприємства з кризи, члени комісії ухвалили список даних, які вимагають у керівництва підприємства, щоб зрозуміти стан ДКП «Луцьктепло»:

- Список котелень та державні акти на землі (щоб перевірити оренду територій та її використання);

- акти виконаних робіт з 2013-го по 2015-й рік (щоб зрозуміти на що витрачали кошти);

- пояснення щодо озвучених працівниками фактів порушень на підприємстві;

- договори з котельнею на вулиці Карбишева;

- розписати усі складові тарифу й як на Карбишева формують тариф (виготовлення, транспортування й постачання);

- надати перелік орендованих автомобілів;

- звіт щодо сплати комунальному підприємству оренди від телекомунікаційного обладнання на котельнях

- пояснення про те чому і хто винен у тому, що на підприємстві звітували неправдиво щодо обсягу виконаних робіт на двох котельнях перевищивши реальний розмір суми на 300 тисяч, що виявила держфінінспекція.

Потому депутат Павло Данильчук виніс пропозицію продемонструвати учасникам засідання штатний розпис.

«Цікаво побачити, які зарплати отримують працівники котелень, і порівняти їх із зарплатами працівників адміністративного приміщення, бо ми пам’ятаємо як раніше туди набирали нових людей», - наголосив Данильчук.
Його ініціативу підтримали й інші члени комісії.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО»: ЩО ВИЯВИЛИ ПЕРЕВІРКИ ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ

Під час дискусій депутат Ігор Поліщук поцікавився у депутата Артема Запотоцького, чи об’єктивно він буде працювати в комісії, адже сімейний бізнес Запотоцького раніше був пов’язаний з ДКП «Луцьктепло».

«Наскільки мені відомо, ваша дружина працювала юрисконсультом на ДКП «Луцьктепло» й досі тут працює. Окрім цього, Ви є засновником ТОВ «Бріз ЛТД», яке надавало «Луцьктеплу» в оренду автомобілі. Зваживши на все це, чи не будуть на вас впливати певні фактори щодо упередженості до «Луцьктепла»?», - запитав депутат.
На це Запотоцький запевнив, що конфлікту інтересів не буде, мовляв, дружина з 2013-го року у декретній відпустці.
Ухваливши список інформації, яку вирішили вивчити, депутати передали його керівництву ДКП «Луцьктепло», а наступне засідання робочої групи запланували на 20-те січня.

Нагадаємо, директор підприємства сказав, що втішної перспективи немає, адже у тарифі не закладений прибуток. Ба більше, він заявляє, що державна політика спрямована на знищення енергетичної галузі й на підтримку НАК «Нафтогаз України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 13 Січня 2016 22:11
"Наша ціль - дослідити реальний фінансово-господарський стан підприємства, вивчити проблеми, які не дають йому розвиватися. Також потрібно відреагувати на факти зловживань, які заявляли працівники. На наступному нашому засіданні я дам звіт аудиторів за минулі роки, там є дуже цікава інформація на понад 40 сторінок тексту." - Мда, если это действительно слова Ігоря Поліщук, то он грамотей, например: 1)"відреагувати на факти зловживань, які заявляли" - Это факты заявляли? 2)"я дам звіт аудиторів" - аудиторы совместно его писали? (аудитор - это не человек, а организация). 3)"на понад 40 сторінок тексту" - два предлога, следующих друг за другом...
123 до Анонім Показати IP 14 Січня 2016 08:28
Коля Романюк, то ти?
Анонім до 123 Показати IP 14 Січня 2016 10:14
просто немного знающий язык
Віктор Федорович Показати IP 13 Січня 2016 22:51
Данильчук якраз та людина , яка має "величезний досвід" у виведенні підприємства з кризи.
Вася до Віктор Федорович Показати IP 14 Січня 2016 08:26
слыш харант. а ты то каким боком до Кониниумской банды? сиди себе в Ростове и помалкивай
Оля Показати IP 14 Січня 2016 08:14
Зібрались самі світила в галузі теплопостачання
Костя до Оля Показати IP 14 Січня 2016 08:35
жалкуєш що твою подружку Казачек не запросили?
Анонім до Оля Показати IP 14 Січня 2016 09:22
Ну да, в порівнянні з Киричуком це не світила, а генії.
ХААААААААААА - ХАААА Показати IP 14 Січня 2016 09:38
КОМІСІЯ ПУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!! Ці все пороблять миттєво. Вимагатєль Паша, шантажистка Алла, мошеннік Серожа і ще кілька телепнів.
В Луцьку буде тепло Показати IP 14 Січня 2016 09:45
Якіїсь два Осли, Одна нікчемна Шкапа Та два стареньких Цапа, — Усе народ, як бачите, такий Добрячий та плохий.
Свідомий Показати IP 14 Січня 2016 09:52
До керівника Луцьктепло. Не знаю про ваш фах та спеціальність ,тому хочу повідомити , що ПІДПРИЄМСТВО МОЖЕ В ДАНІЙ СИТУАЦІЇ ПРАЦЮВАТИ БЕЗ ПРИБУТКУ. Бо , виплачуючи солідні офіційні заробітні плати , офіційно сплачуючи в повному об'ємі за газ та податки , підприємство може виходити з фінрезультатом в нуль.
Хлоп Показати IP 14 Січня 2016 10:23
Можна навіть не сумніватися: ця комісія виведе з кризи Луцьктепло! Що там не кажіть, а кращих спеціалистів в галузі теплопостачання на Волині, на жаль, немає. Єдине, кого б я порекомендував залучити зі сторони, це пан Андрій Осіпов, який міг би познайомити шановних членів комісії із законами Планка та Фур'є, що, безумовно, допомогло б їм у нелегкій роботі.
ЛУЧАНИН Показати IP 14 Січня 2016 11:30
Завжди все погано. Вам не набридло жити в багні заздрощів стільки років? Комісія відкрита, на скільки мені відомо, у кого є факти зловживань надайте, люди готові відповідно реагувати. А супротив власників мережі азс не дивує, адже вони наживались на лучанах не один рік, а це десятки мільйонів, які просто вкрали. Може варто спробувати не заважати людям повернути вкрадене, коли у самих сміливості не вистачило. Ходіть на масажі, щоб пролежнів від диванів не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus