USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Компетентність голови Волинської ОДА поставили під сумнів

21 Листопада 2016 13:59
Перш ніж повчати обласну раду як правильно проводити адміністративну реформу, голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику для початку не завадило б повчитися політиці як «мистецтву управління».

Про це на своїй сторінці у соцмережі заявив перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

«Наприкінці вересня я вже пояснював одному псевдореформатору з Верховної Ради, що при прийнятті таких системних рішень, як адміністративно-територіальна реформи, треба мислити інтересами всіх волинян, а не окремої групи. Аби від поспішних рішень на догоду одній сільраді не постраждати інші. Те ж саме можу сказати й голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику, який на сторінках однієї з газет пробуває повчати обласну раду та фракцію ВО «Свобода», як проводити адмінреформу. Ні обласна рада, ні фракція ВО «Свобода» не будуть іти в когось на повідку і в своїх діях керуватимуться інтересами більшості громад, а не чиїмись забаганками! Нам, свободівцям, звісно, імпонує та оцінка нашого впливу в обласній раді, яку нам дає голова ОДА, стверджуючи, що ми зі своїми 7-а голосами може «завалити» якесь питання. Але пан Гунчик чомусь не уточнює, що голосування по Павлівській об’єднаній громаді в тій конфігурації, яка була запропонована в червні, не було схвалене переконливою більшістю депутатського корпусу. Тільки 21 голос «за», при необхідних 33! Активуйте власні математичні здібності: як не крути, а 7 голосів «Свободи» ніяк не робили це провальне голосування прохідним», – зазначив Олександр Пирожик, звертаючись до очільника Волинської ОДА.

Також перший заступник голови Волинської облради пояснив, що запропонована конфігурація Павлівської громади суттєво порушувала інтереси як мінімум чотирьох інших сільрад, які виявились би «відрізаними від світу» й позбавлені можливості створити самодостатні громади.

«Подібні об’єднання, нагадаю, є виключно добровільними. І це – принципова позиція «Свободи»: приймати рішення про об’єднання тільки тоді, коли відома думка всіх громад. Тому «Свобода» й вимагала провести додаткові консультації між представниками всіх громад, задля пошуку оптимального рішення. Окрім того, «Свобода» доручила керівництву Іваничівської районної ради провести аналогічні консультації зі свого боку, що зрештою й було зроблено. І тільки отримавши вичерпні відповіді на всі сумнівні запитання, наша фракція прийняла рішення підтримати такий проект рішення. Хоча, ще раз наголошу, наші 7 голосів принципово не вирішували цього питання, але вони показували принципову позицію: має бути дотриманий принцип добровільності, з урахуванням думок усіх громад», – наголосив націоналіст.

«Нагадаю вам, Володимире Петровичу, що слово «політика» означає «мистецтво управління». Тобто, будь-яке управлінське рішення – це насправді політика. Якщо Ви, перебуваючи на такій посаді, цього не розумієте, можна робити висновки про рівень мистецтва Вашого управління», – додав Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
234 Показати IP 21 Листопада 2016 15:06
як не крути а в цілому Пирожик прав, хїоча свобода звичайно мало що розуміє, але гунчик розуміє ще менше
Пересічний Показати IP 21 Листопада 2016 16:37
При усій моїй нелюбові до "Свободи" скажу, що Пирожик правий на 101%. Область маленька, тихенька, і пливе собі за течією мимо волі чи якогось впливу Гунчика. Він так собі просто - для меблів. Прокукурікає на понеділковій нараді, і цілий тиждень - мовчок: голова стає рядовим спостерігачем подій. В кабінеті голови ОДА можна просто повісити мундир Гунчика і в гіршу сторону нічого не зміниться.
Володимир Показати IP 21 Листопада 2016 16:40
Дід піариться! Пора на пенсію!
Анонім до Володимир Показати IP 21 Листопада 2016 17:02
стосовно того як деякий молодняк піариться, я б помовчав
нелучанин Показати IP 21 Листопада 2016 17:00
одним словом, країною керують невігласи із радикально вираженими меркантильно-злодійськими замашками
Корінний Показати IP 22 Листопада 2016 09:24
При всій повазі, я за тих хто хоч щось робить а не пускає все на самоплин. Це ї є головний поділ політиків і політиканів. Зустрічався особисто з Пирожиком вже понад 10 років, класний був журналіст а перетворився в політикана балакуна який просто забалакує проблему. В цій країні потрібно щось змінювати, змінювати і помилятись, потім знову змінювати і помилятись. А покщо це так побалакали, а ну ви знаєте це треба тих послухати, потім а ну ще тих, ну і тих і ще тих а от не всі ще сказали ось так і забалакуєтсья проблема. А громада як не мала власних коштів так і не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus