USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Компроміс: у мешканців 40-А та 40-Б мікрорайонів буде нова зона відпочинку

7 Квітня 2016 11:47
Парк на розі вулиць Конякіна-Гордіюк у Луцьку очистили від сміття. Незабаром для мешканців 40-А та 40-Б мікрорайонів тут буде облаштована зона відпочинку.

Так, після тривалих суперечок щодо забудови земельної ділянки на розі вулиць Конякіна та Гордіюк мешканці мікрорайону та забудовник таки дійшли компромісу. Отож, ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» взяло на себе певні зобов’язання щодо здійснення благоустрою парку і вже вчора виконало роботи з очищення парку від основної маси сміття.



Розчищенню парку передував підписаний 5 квітня 2016 року Меморандум між ініціативною групою мешканців району, ЛДБК та міською радою. Зараз мешканців 40–А та 40-Б мікрорайонів закликають долучатись до ініціативної групи громади мікрорайону.



До слова, парк на Конякіна-Гордіюк – перший парк у Луцьку, який отримав проект благоустрою території. Цей проект розроблений за кошти забудовника.



Днем раніше, 5 квітня 2016 року, був підписаний Меморандум між ініціативною групою мешканців району, в особі уповноваженого представника – депутатки міської ради Алли Надточій, ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» та Луцьким міським головою «Про партнерство, взаєморозуміння та співпрацю при проведенні робіт по будівництву житлового кварталу та благоустрою парку на розі вул. Конякіна – Гордіюк у м. Луцьку».



Основним завданням згідно положень меморандуму є узгодження інтересів Сторін та налагодження механізму безпосередньої участі громадян в обговоренні та проведенні робіт по благоустрою парку.

З боку ініціативної групи беруться зобов’язання щодо:

- здійснення громадського контролю за реалізацією проекту благоустрою парку, що представлений для обговорення на сайті Луцької міської ради;

- сприяння популяризації проекту детального плану забудови, як комплексного проекту;

- припинення акцій протесту на території будівельного майданчика ПрАТ «ЛДБК».

Забудовник земельної ділянки на розі вулиць Конякіна – Гордіюк – ПрАТ «ЛДБК» бере на себе зобов’язання самостійно та власний рахунок провести наступні роботи, що передбачені Додатком № 1 Меморандуму:

- Оплата проекту благоустрою парку відповідно до узгодженої концепції;

- Оплата проекту дороги між ділянкою забудови та території парку;

- Придбання дерев для озеленення між будівельним майданчиком та прибудинковою територією будинку на вулиці Гордіюк 20а (квітень 2016 р.);

- Розчистка парку (2-ий квартал 2016 р.);

- Оплата річного абонементу в школу №11(благодійного фонду «Ерудит») для організації гри в футбол дорослим мешканцям району (квітень 2016 р.);

- Придбання та встановлення дитячого майданчика №1 (липень 2016 р.);

Також згідно з умовами меморандуму забудовник зобов'язався забезпечити 10 квартирами воїнів АТО та ветеранів війни в Афганістані, придбати та встановити на території парку ще один дитячий майданчик, облаштувати футбольне поле та спортивний куточок поблизу нього, здійснити будівництво дороги з тротуарами та велодоріжкою з продовження пішохідної доріжки до житлового будинку Карбишева, 2а за рахунок пайової участі, а на території забудови облаштувати ще 2 дитячих майданчики та спортивний майданчик після введення будинків в експлуатацію.

Після завершення будівництва Луцька міська рада сприятиме у відведенні вільної земельної ділянки до ОСББ «Карбишева, 2б», де зараз розташовані тимчасові металеві конструкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Бита небитого везе Показати IP 7 Квітня 2016 16:57
Развєлі как кoтят. "Також згідно з умовами меморандуму забудовник зобов'язався забезпечити 10 квартирами..." і далi... - "за рахунок дольової участі" ! Получай деревня трактор! Та тільки за рахунок дольової участі по закону забудовник міськраді має віддати 35 - 40 квартир. Всі ті площадки, кущики, проїзди - то все повинно бути в складі проекту разом із дитсадком і місцями в школі. А 10 квартир для учасників АТО - то додатково має бути.Тепер знаєте, чого Голандія так проголосувала?
бе Показати IP 7 Квітня 2016 17:13
ото срач розвели! тепер ще ім лавочки поставте!...
гордіюк Показати IP 7 Квітня 2016 17:32
парк досих пір не прибраний
невже Показати IP 7 Квітня 2016 18:15
надточій нарешті відпрацювала гроші і замовкне?
ю Показати IP 7 Квітня 2016 19:13
повирубуйте там все щоб нечість не водилась
Карпо до ю Показати IP 7 Квітня 2016 21:47
За тиждень засруть знову, і не говоріть мені, що це цигани з Кічкарівки чи Торчина стануть табором і загадять зелену зону. Мешканці навколишніх будинків "відпочивають" і смітять в парку. А коли почнуть вирубувати хащі, ці ж таки мешканці вийдуть протестувати, бо їм же кисню не вистачає. Зберіться в суботу і вирубайте.самі, не чекайте що влада силами ЖЕКів чи "зеленого господарства" наведе вам порядок.
до гордіюк Показати IP 7 Квітня 2016 19:23
а хто там насвинячив .невже не місцеві?
лучанка до до гордіюк Показати IP 8 Квітня 2016 12:15
100%, самі нас**ли, а тепер бідкаються що нема де з дітьми погуляти. Люди ЗАПАМ"ЯТАЙТЕ, поки будете свинячити - буде брудно, пакети, пляшки з під пива і т.д. не можуть просто розчинитися у повітрі
лучанка Показати IP 8 Квітня 2016 09:05
Я одна зрозуміла:капец парку! Скільки не дивлюся на той кусень землі, на котрому має бути 4 будинки з 5-ма під''їздами кожен... І розумію, що це утопія - обіцянка не вирубувати дерева навколішки. Прощавайте, співучі пташки, польові квіти та жучки--павучки...Лохотрон діє...
нхя не смішно Показати IP 8 Квітня 2016 10:01
Місцева влада на чолі з червон*носим камсамольцем діє совковими методами кампанєйщини - раз на рік прибирає заср\ні сквери, парки, прибережні зони тощо. За тиждень ці місця місцевим б\длом (вибачте за тавтологію) знову засир\ються і стоять заср\ним цілий рік. Організувати прибирання міста таким чином, щоб у місті не було зон "вільних від прибирання" і щоб ці місця регулярно (хоча б раз на тиждень прибирались) камсамолєц і його підстаркувата каманда не здатний.
Гордіюк Показати IP 8 Квітня 2016 10:02
Люди запрошую усіх подивитись які порізані дерева і що характерно їх Бойко порозпилює і бабло яке заробить - яка Європа це просто бандитизм
сусід Показати IP 8 Квітня 2016 10:05
Дерева легені міста - лежать повалені -і буде зних хороший заробіток
сусід Показати IP 8 Квітня 2016 10:15
Дерева, парки легені міста - запрошую дітей на екскурсію
Лучанка Д Показати IP 8 Квітня 2016 12:01
Треба призначити патрульну поліцію, щоб дивились за порядком - штрафували тих хто смітить, випиває і шашлики жарить. Тоді буде лад у парку!
сусід Показати IP 8 Квітня 2016 12:15
як огидно і фальшово будуть виглядати акції міської влади по прибиранню парків по насаджені дерев після такої наруги над природою
конякіна Показати IP 8 Квітня 2016 12:20
Люди в кого є можливість фіксуйте на відео фото повалені дерева
Лучанка Показати IP 8 Квітня 2016 15:19
Там частина дерев просто стара і небезпечна. Коли останній раз там дерева обрізали, вже гілки мохом поросли, і щоб привести парк до ладу необхідно дійсно деякі видалити, чи обрізати. Деяким мешканцям аби тільки поговорити да галас підняти з нічого. Дякуйте, що цей смітник нарешті почали в культурне місце перетворювати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus