USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Комунальні підприємства, які постачають волинянам тепло, боргують за газ

26 Січня 2017 12:54
«Волиньгаззбут» та «Волиньгаз» нарікають на низький рівень розрахунків за газопостачання.

Про це стало відомо під час засідання антикризовоо енергетичного штабу в облдержадміністрації 26 січня.

Так, «Волиньгаззбут» нарікає, що лише за минулий рік їм не надійшло більше 200 мільйонів гривень у вигляді субсидій. І з початку року. більше 200 мільйонів – новий борг, це ще без нарахувань за січень У підприємства, відповідно, починає нарощуватися борг перед НАК «Нафтогазом». Вже «Волиньгаззбут» боргує 480 мільйонів гривень. це могли б перекрити субсидії, які досі не надійшли .

Крім того, дуже низький відсоток розрахунків серед закладів бюджетної сфери. Тож газовики їм пригрозили, що коли ті не розрахуються – не отримають газу.

До слова, стало відомо, що з 1 лютого 2017 року НАК «Нафтогаз» встановило мінімальну ціну на газ в розмірі 10 141 гривень за тисячу метрів кубічних. У «Волиьгаззбуту» ціна для бюджетних установ складатиме 9 754 гривень. Для населення ціна залишиться на попередньому рівні і поки не підвищиться.

Водночас і ПАТ «Волиньгазу» боргують комуальні підприємства теплоенергетики. Приміром, «Володимир-Волинський теплоенерго» боргує 3,5 мільйона гривень, «Ковельтепло» - 5 мільйонів, «Луцьктепло» - 27 мільйонів, «Нововолинськтеплокомуненерго» - 5,2 мілйьона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 26 Січня 2017 17:13
Волиньгаз знає , як списувати борги.
Споживач Показати IP 26 Січня 2017 18:26
Субсидії в таких обсягах-це ТУПИК жкг і не тільки.Всі про це знають,але мовчать,думають в цьому році "пронесе",а далі...можливо нас "уродів" вже не буде при владі.Ситуація критична і думаючі люди знають про це.Краще про це не думати,але в думаючих людей є МОЗОК.
цукер до Споживач Показати IP 26 Січня 2017 20:17
А , що ви пропонуєте ?
Споживач Показати IP 26 Січня 2017 21:49
Згідно Конституції України НАРОД є носієм влади в цій державі.Проблеми і негаразди?-обєднуйтесь і на вулицю.Збори і протокол-це вже юридичний документ,який в подальшому приведе Вас до справедливості.Так це тяжко,боляче,іноді принизливо,але це законний шлях і кращий ніж революція.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus