USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У справі щодо голови РДА, який судиться із газетою, припідняли завісу

13 Листопада 2014 18:15
Наступного тижня заплановане судове засідання в справі голови Володимир-Волинської райдержадміністрації проти газети «Місто вечірнє».

Редактор і засновник газети Едуард Залуський 13 листопада дав прес-конференцію з цього приводу.

Нагадаємо, як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова Володимир-Волинської РДА Володимир Савчук подав позов на газету «Місто вечірнє», бо вважає, що та своїми публікаціями зашкодила честі, гідності та діловій репутації чиновника.

Сума позову – 6 тисяч гривень моральної шкоди. До слова, газета «Місто вечірнє», каже Едуард Залуський, офіційно визнане владою як опозиційне видання.
Зі слів редактора газети, свого часу Володимир Савчук, перебуваючи на посаді голови правління ВАТ «Родючість», опинився в центрі скандалу. Колишні працівники, дійсні акціонери підприємства, у квітні 2013 року попросили про проведення журналістського розслідування. Оскільки вони стверджували, що на ВАТ «Родючість» не виплачують дивідендів, згортають господарську діяльність, продають матеріальні цінності тощо. Річ у тім, що ВАТ «Родючість» «виросло» з колись потужного підприємства ВАТ «Сільгоспхімія», та згодом розгубило свої потужності, каже Едуард Залуський.

У 2013-му Володимир Савчук висловив свою правду на сторінках видання, хоча й не зовсім спростовував претензії.

У 2014-му вийшли дві публікації про цього діяча, оскільки той став кандидатом на посаду голови Володимир-Волинської РДА.
Проти призначення Володимира Савчука головою РДА виступали і громадські активісти. Проте на усі зауваження, викладені ними і в письмовій, і в усній формі, тодішній голова ОДА Григорій Пустовіт не звернув уваги. Володимира Савчука за квотою БЮТу призначили керувати Володимир-Волинською райдержадміністрацією. Щоправда, Савчук згодом зізнався, що ніколи не був членом цієї політичної сили. Саме представлення Савчука у травні зірвали. На захід прийшли люди, які знали Савчука, колишні акціонери, працівники ВАТ «Родючість» і вирішили розказати все, що знають про цього керівника.

Пізніше Володимира Савчука називали відповідальним за саботаж проведення фестивалю-реквієму «Коровай-сузір’я», приуроченого загиблим Героям Небесної Сотні і полеглим у зоні АТО солдатам. За таке байдуже відношення до пам’яті полеглих Героїв, громадські активісти навіть наділи Володимиру Савчуку сміттєве відро на голову. Другим скандалом стала бійка між паном Савчуком та заступником голови Володимир-Волинської районної ради Павлом Карпюком. Спочатку голова РДА намагався вдати з себе жертву побиття, але як свідчить протилежна сторона - він сам затіяв бійку.

За цей хуліганський вчинок, свого часу переконував голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, Володимир Савчук поплатиться посадою. Однак досі він залишається очільником райдержадміністрації.

А вже цього місяця стало відомо, що Володимир Савчук подав позов до суду на газету «Місто вечірнє». На засідання, в знак підтримки Савчука, під час робочого дня прийшли й декілька працівників райдержадміністрації. Крім того, в самого Савчука, припускає Едуард Залуський, є кілька впливових покровителів.
В позовній заяві йдеться про спростування кількох фактів. Зокрема, того, що Володимир Савчук має контрольний пакет акцій підприємства. Однак, свого часу він сам зізнавався на сторінках газети (ще до призначення на чиновницьку посаду), що не зміг би нічого зробити, якби не мав контролю над акціями. Сам він має 40% акцій, утім власниками акцій є й кілька членів родини Савчука.


Також Володимир Савчук просить спростувати свідчення колишнього бухгалтера ВАТ «Родючість», використані в публікаціях. Суд, каже Едуард Залуський, може витребувати документи з підприємства, аби спростувати чи підтвердити цю інформацію.

Крім того, частина фактів, викладена в публікаціях – власний досвід автора, якого намагалися вигнати зі зборів товариства, попри оформлене доручення.

Власне, розгляд справи з приводу позову Володимира Савчука проти «Міста вечірнє» перенесений на 11:00 17 листопада.

До слова, Едуард Залуський розповів про те, що йому відомо про допомогу військовим в надскладний час. З його слів, допомоги від РДА 51 ОМБ не надто дочекалася. Бо питань щодо здійснення мобілізаційних заходів, організації мобілізації, які були в компетенції РДА, – є дуже багато. І цим мали б зайнятися компетентні органи. Це стосується й коштів, які збирала райдержадміністрація на потреби частини, куди і як вони витрачені – таємниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
народ Показати IP 13 Листопада 2014 18:38
Нам це глибоко поКуй.
111 Показати IP 13 Листопада 2014 19:54
не везе волині на савчуків керівників...один оскандалився в рожищах...інший у в.волинську
правдоруб Показати IP 13 Листопада 2014 21:10
Едзьо напудився після того як Савчук в суд зібрався!!!! Обоє рябоє!
ла-ла-ла Показати IP 13 Листопада 2014 21:28
У Володимирі завжди дурдом. Доки ПАПА буде керувати в місті, бл....о буде скрізь.
фемід фемідович Показати IP 14 Листопада 2014 10:14
Хулі завіса. Треба щоб над ним припіднявся караючий меч правосуддя і, зблиснувши на сонці, по шию відрубав загребущі руки хапуги.
іван Показати IP 19 Листопада 2014 11:51
керувати районом для савчука - це надто високо. В нього психологія не будівника, а руйнівника. В його словах і вчинках -логіка поганого колгоспного бригадира, та й зовнішній вигляд також. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus