USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Краєзнавці хочуть бачити, як відреставрують вулицю Лютеранську

11 Вересня 2015 11:56
Фото, розміщене на сайті міської ради з оглядовим майданчиком наприкінці вулиці Лютеранської, занепокоїло краєзнавців. Вони цікавляться, як виглядатиме вулиця після реконструкції.

Про це йшлося під час засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста Луцька сьогодні, 11 вересня.

Нагадаємо, вулицю Лютеранську планують відреставрувати і відновити там автентичне дорожнє покриття, як це зробили на вулиці Крилова. Свого часу дорожники не наважувалися розпочати реконструкцію вулиці.

Однак згодом на сайті міськради з’явилася інформація по наміри реставрувати вулицю Лютеранську. На малюнку навіть зображений якийсь пам’ятник.

Учасники робочої групи поцікавилися, що це за скульптура, та вирішили ознайомитися з проектом реконструкції вулиці. Головний художник міста Ярослав Матвіїв повідомив, що проект реконструкції має бути в замовника – департаменту ЖКГ. А пам’ятник, зображений на малюнку – просто антураж.

З його слів, там планують встановити декілька робіт луцького скульптора Голованя, біля чийого будинку й повинен бути такий оглядовий майданчик.

Крім того, зауважують фахівці, потрібно приділити увагу початку робіт. Адже часто вода виходить з берегів річки Стир і не раз вода підходила до самого будинку архітектора. Тож, якщо цього не взяти до уваги, за першої повені бруківка попливе.

Зрештою, учасники групи вирішили запросити на наступне засідання представників департаменту ЖКГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus