USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛПЕ таки отримало мільйон на сумнівний тендер

28 Грудня 2016 11:40
Мільйон гривень буквально вчора уже надійшов на рахунок ЛПЕ, а рекомендація комісії зняти ці кошти до міського голови «не дійшла».

Про це стало відомо під час пленарного засідання 16 сесії Луцької міської ради, 28 грудня.

Нагадаємо, наприкінці року ЛПЕ з третьої спроби провела тендер на переоснащення підприємства, відповідно до якого тролейбуси мають обладнати валідаторами та іншими технічними новаторства. Щоправда, в тендері виграла «потрібна фірма».

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЦЕ У МАТЕРІАЛІ: ТЕНДЕР ДЛЯ ЛПЕ: ВИГРАЛА «ПОТРІБНА ФІРМА», ЯКА ВПРОВАДЖУЄ СИСТЕМУ-КЛОН З РОСІЇ

За 2 дні до засідання сесії – 26 грудня, члени бюджетної комісії підтримали рекомендацію міському голові зняти з видатків 1 мільйон гривень на ЛПЕ, оскільки до тендеру є чимало питань.

«Ми пропонували не перераховувати мільйон на переоснащення ЛПЕ, адже йде кінець року і є багато питань по тендерах. Крім того, у Верховній Раді на другому читанні закон про електронний квиток», - зазначив голова комісії Павло Данильчук.

Та, як з’ясувалося, до міського голови ця рекомендація «не дійшла», а директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила: кошти з казначейства на ЛПЕ пішли уже 27 грудня.

В секретаріаті повідомили, що протокол засідання комісії, разом зі згаданою рекомендацією, був підписаний лише 28 грудня. Отож через таке бюрократичне зволікання мільйон гривень на сумнівний тендер ЛПЕ «відпустили».

А ось міський голова Микола Романюк на слова про питання до тендера обурився: депутати проголосували за програму розвитку ЛПЕ, тож якщо бути послідовними, то і гроші треба виділяти.

«Я не розумію, як на півдорозі можна зупиняти програму. Я якось докладно вам, Павло Петрович, розкажу про цей тендер, і про зацікавленість присутніх тут у залі, і про учасників. Все проходило через відповідні системи Prozorro», - захищає тендер ЛПЕ градоначальник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus