USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк хочуть об’єднати з Прилуцьким

26 Липня 2016 12:00
Прилуцька сільська рада виявила бажання приєднатися до обласного центру Волині.

Про процеси об’єднання територіальних громад під час оперативної наради сьогодні, 26 липня, повідомив Луцький міський голова Микола Романюк.

З його слів, Прилуцька сільська рада висловила бажання співпрацювати з Луцькою міською радою.

«Звичайно, це все ще у перспективі, однак такі об’єднання відбуваються згідно із чинним законодавством. Уже готуються проекти договорів. Власні пропозиції щодо ініціативи висловили й депутати з обох сторін», - зазначив міський очільник.

Він наголосив, що у планах на майбутнє – будівництво спальних районів на землях, наданих сільською радою Прилуцького.

«Прилуцька сільська рада готова дати земельні наділи для розбудову Луцька, а саме для будівництва нових мікрорайонів. Ми подумаємо, що можемо дати Прилуцькому в замін. Як варіант, будемо приймати їхніх дітей в луцькі дошкільні навчальні заклади, звісно, за умови влаштування у садочки усіх діток мешканців обласного центру», - підсумував Романюк.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, мешканцям прилеглих до Луцька сіл, які не йдуть на співпрацю з містом, хочуть заборонити користуватись такими благами обласного центру, як дитячі садочки, міські маршрутки з продовженим маршрутом, безкоштовне обслуговування в медзакладах. Зокрема, громаді села Жидичин вже відмовили у проханні продовжити маршрут громадського транспорту № 26 (який їздить у район Вишкова) до початку села Жидичин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанин Показати IP 26 Липня 2016 12:39
Так Луцьк хочуть приєднати до Прилуцького,чи Прилуцьке до Луцька?Внесіть ясність.
АС Показати IP 26 Липня 2016 14:15
І аеродром знесуть? При советьскій власті аеродром був основною проблемою чому місто не росло в ту сторону висотки не побудуєш, заводи
прилуцьке Показати IP 26 Липня 2016 14:28
То після об"єднання прилуцькі ше не будуть луцькими?То навіщо така спілка?Прилуцьку треба об"єднатись з Жидичином і Озерцем - це буде найсильніша громада в області.
я до прилуцьке Показати IP 7 Вересня 2016 22:41
це буде найтормознутіша громада
прилуцькому Показати IP 26 Липня 2016 14:48
недавно найсильнішою громадою називалась маяківська - хі хі хі, курчат рахують осінню, тепер вже жидичин з озерцем,- у вас "совіцьке" мислення, головне послуги людям а не найсильніша громада
SS до прилуцькому Показати IP 26 Липня 2016 17:15
Електрика подорожчає в 5 разів,газ подорожчає в 2 рази,комунальні послуги теж дороги не побудують з бюджета луцька гроші в останню чергу...нащо такі послуги не ведіться надурять все одно
1234 Показати IP 26 Липня 2016 15:47
Найсильніша громада буде Тростянецька
я Показати IP 7 Вересня 2016 22:43
Найсильніша буде громада тоді, коли вона буде створена обдумано, а не з гарячки,Ю як зараз все робиться, і не важливо яка вона БУДЕ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus