USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада відповідає на звернення «автоматичною розсилкою»?

4 Січня 2016 18:00
Перша спроба депутата Луцької міської ради вирішити господарське питання за допомогою депутатського звернення наштовхнулася на вражаючу відповідь.

Так, депутат міськради від УКРОПу Борис Смаль скерував своє перше депутатське звернення до міського голови, де просив вивчити питання щодо ремонту освітлення на вулицях мікрорайону Вересневе.

Зауважимо, що проблема освітлення у цьому мікрорайоні існує давно. А в період роботи Гнідавського цукрового заводу темрява у вечірній та нічний час на вулиці часто стає причиною аварійних ситуацій. Саме про це повідомила лучанка Тетяна Годлевська, звернувшись до одного із Офісів розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Отож, аби з’ясувати, як міська влада вирішує проблему з освітленням у мікрорайоні, Борис Смаль звернувся до міського голови. І отримав відповідь: мовляв, грошей нема, але «Луцьксвітло» вже здійснює обстеження та визначення кошторисної вартості по відновленню освітлення.

Як незабаром з’ясував депутат, насправді у «Луцьксвітло» нічого про це не чули і жодних обстежень не робили. Виходить, у міськраді пишуть просто відписки під шаблон?

Про це депутат міської ради Борис Смаль розповів Інформаційному агентству Волинські Новини та надав копію відповіді на свій запит.



Подаємо текст повідомлення депутата без змін.

«Керуючись чинним законодавством, відповідно до звернення громадян (всього 119 підписів) та сповнений ентузіазму і бажання конструктивно співпрацювати з комунальними службами міста та розпорядниками бюджетних коштів, я у зверненні до міського голови (вх. №390/9-22 від 23.12.15р.) просив вивчити питання щодо ремонту освітлення на вулицях Туполєва, Далека, Далека А, Весняна, Весела, Польова, Ранкова, Ландау мікрорайону Вересневе.

Готуючи звернення, намагався якомога детальніше описати суть проблеми та становище на сьогодні. А саме: вказав, що проблема існує уже більше десяти років; відмітив, що мешканці вже зверталися до міської влади, отримували письмові відповіді з строками виконання робіт, ці роботи не виконувались, тому мешканці не довіряють більше різного роду відпискам, а хочуть конструктивної розмови; зауважив, що ситуація ускладнюється тим, що на цих вулицях відсутнє дорожне покриття, що робить їх непрохідними в негоду; зауважив, що на частині однієї з вулиць мешканці самостійно відновили освітлення, що з одного боку створює небезпеку при проведенні робіт, а з другого, свідчить про готовність населення до спільного фінансування; описав ситуацію на кожній з цих вулиць (на більшості з них присутні електроопори та ліхтарі, але немає світла).

Зауважу, що для того щоб викласти ці факти, потрібно було оглядати кожну вулицю, зустрічатися з мешканцями, вивчати їх побажання та очікування. Лише після цього було сформульоване наступне прохання:

1. Терміново (в тижневий термін) провести експертну оцінку причини відсутності освітлення на вказаній території.

2. Вказати конкретні найкоротші терміни відновлення освітлення на вказаних ділянках.

3. Вказати посадову особу, яка буде відповідати за ремонт освітлення, та її контактні дані.

4. В найкоротші терміни відновити освітлення на вулицях.

5. Про рішення та результати по пунктах 1-4 повідомити мене електронною поштою.

Очевидно, що на конкретні запитання очікував конкретну відповідь. В переддень Нового року відповідь отримав, три абзаци. Буду частково цитувати.

Перший абзац: «… в зв’язку з обмеженістю коштів відновити зовнішнє освітлення на вулицях мікрорайону «Вересневе» на даний час немає можливості»

Другий абзац: «представниками Департаменту ЖКГ та КП «… Луцьксвітло» проводяться обстеження та визначення кошторисної вартості по відновленню освітлення…».

Третій абзац: «при достатньому фінансуванні роботи будуть виконані в 2016 році»

Також був підпис міського голови та телефон секретаря Департаменту ЖКГ.

Відразу засумнівався, чи володію я елементарною логікою. Адже було незрозуміло, чому спочатку написали, що грошей не вистачає, а потім, що лише проводять обстеження та визначення кошторисної вартості. Але проковтнув це, так само як і доволі розмиту дату (2016 рік? це січень, червень чи грудень?).

Проте гадав, що справа таки зрушилася. Тому телефонував до мешканців кожної з вулиць і запитував, коли були відповідальні представники і що вони «обстежували». Відповідь трохи насторожила, бо ніхто нікого не бачив. Але надію не втрачав, бо дійсно новорічні клопоти могли заважати звертати увагу на вуличні роботи.

Наступний крок – телефоную в Департамент ЖКГ, де мене спрямовують до КП «Луцьксвітло». А вже розмова з відповідальною особою цього підприємства залишила слід розчарування від роботи нової команди, яка тепер стала ще більша, бо «як показує досвід – це дасть змогу працювати ефективніше».

Виявляється після мого звернення ніхто нікуди не виїжджав, нічого не обстежував. Більше того, такі дослідження з усіма технічними умовами та кошторисною вартістю були зроблені ще …. в 2014 році. Ми разом з співрозмовником за п’ять хвилин по телефону змогли визначити орієнтовну кошторисну вартість робіт по кожній вулиці з врахуванням інфляції.

Запитання: для чого потрібна була мені ця відповідь? Розумію, що міський голова лише поставив підпис. Але по процедурі хтось таки повинен був вивчати ситуацію, зв’язатися зі мною, виїхати на місце. Чи будемо вважати, що депутатське звернення чи запит – це лише лишній клопіт від якоїсь «сявки», яка заважає «працювати» ?

Бачу два шляхи.

Перший: звернення передбачає не відписку, а систему дій по ліквідації проблеми (визначення відповідальної особи, вивчення питання з залученням ініціатора та громади, продукування рішення (можливо компромісного), яке буде задовольняти всі сторони).

І другий: встановлюєм автоматичну розсилку відповідей на звернення депутатів з текстом, наступного змісту «Зробити не можемо. Зробимо, коли зможемо». Суть та ж сама, що на цей раз, але можна звільнити з роботи людей, які готують відповіді, і цим зекономити кошти на ремонт освітлення.

Я вибираю перший варіант. А ви ?», - написав Борис Смаль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Петро Показати IP 4 Січня 2016 19:33
Викладіть будь ласка скан-копію звернення депутата, а то відписку виложили а саме звернення на словах. Якось несерйозно.
Петро Показати IP 4 Січня 2016 19:44
І доречі, є такі речі як бюджет міста. Чого депутат Самаль не підняв це питання під час формування бюджету міста. Це ж депутати приймають бюджет.Всі прекрасно знають, що департамент ЖКГ є бюджетною організацією.
124--- Показати IP 4 Січня 2016 20:52
коли вкрутять лампи в ліхтарі у сквері Св.Миколая ???
Лучанка Показати IP 4 Січня 2016 21:27
А ви пробували до школи № 18 пройти ввечері. Жах якийсь, жодного освітлення. Там і дитячий садок навпроти...
Микола Показати IP 4 Січня 2016 21:29
За свинопаса романюка голосуаали тепер нюхайте лайно
000 Показати IP 4 Січня 2016 21:34
Два рази зверталися у ЦНАП (до міської ради). Перше звернення про виділення земельної ділянки учаснику АТО. Звичайно, для таких у Луцьку землі не має. Рішення самі забрали через півроку(обіцяли прислати поштою). Друге звернення щодо приватизації сумісної земельної ділянки. Відповідь була приблизно такого змісту: масло масляне бо воно маслянисте і зроблене з масла. Дякую.
хз Показати IP 4 Січня 2016 22:25
Так вихідний номер міської ради 31.12.2015, вони що у вихідні дні мали обстежувати? чи якщо депутат звернувся то і в ніч з 31. на 01 мають працювати?
123 до хз Показати IP 4 Січня 2016 22:43
А вхідний?
321 до 123 Показати IP 5 Січня 2016 08:44
а вхідний не важливо. 31 доручили обстежити і про це відписали. а депутат на новий рік хіба перепив, шо у вихідні надумав експертів шукати шей жителів району такими абсурдними питаннями мучити. Ото тиждень пройде, хай звернеться знову письмово - шо і як зробили, які результати. Потім хай йде до свого боса за грошима, оскільки як вище писалось, грошей на це не виділено, а коли бюджет формували то цей депутат непонятно де був. як діти малі. понабирають аби кого, добре хоч мера з тої секти не вибрали.
Мар'яна Показати IP 4 Січня 2016 22:55
Не буде на Вересневому того світла! На вул. Новій навіть ліхтарів нема. Дістало. Чуємо лише обіцянки. З людей стільки вираховують податків! І завжди не вистачає коштів. Дихаємо тим смердючим заводом, хоч би цукор по знижках давали!
пф Показати IP 5 Січня 2016 09:31
декілька раз надсилала звернення, кожного разу приходили шаблонні відповіді!
Олександр Показати IP 5 Січня 2016 10:02
Звернутись у прокуратуру про притягнення Кубицького і Романюка по стаття 212-3 КоАП України "Порушення права на інформацію та права на звернення", далі будуть думати, як під шаблон готувати відповіді.
мешканка вул. Ківерц Показати IP 5 Січня 2016 11:14
Вже місяць пишемо на ресурсі "Відкрите місто", що на нашій вулиці ввечері не світять ліхтарі. "Відкрите місто" сповіщає, що проблему вирішено!!!Не знаю яким чином її вирішено, але як було, так і залишається темно ще й тротуар такий, що можна ноги поламати!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus