USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку «пікетують» суд: активісти підтримують прокуратуру

25 Вересня 2014 15:50
Громадські активісти разом з небайдужими лучанами долучились до пікету під стінами Луцького міськрайонного суду, для того щоб підтримати перед судовим процесом прокуратуру міста, яка виступає обвинувачем у справі проти екс-голови Управління пенсійного фонду Волині.

Зі слів організатора акції громадського активіста Романа Перванчука, подія є дійсно унікальною для Луцька, оскільки лучани прийшли для того, щоб підтримати дії прокуратури.

«Є така пані Євгенія Гаврилюк, яка була директором пенсійного фонду. У 2006 році начебто отримала травму, а в 2009 стягнула з держави більше 100 тисяч гривень компенсації. На думку прокуратури вона ці кошти отримала незаконно. Ми прийшли для того, щоб показати суду та чиновникам, що такі справи будуть під пильним зором громадськості і спуску цьому ми не дамо», - пояснює Перванчук.
Активіст зауважує, що пікет навмисно організовували без великої кількості людей, звукопідсилювальної апаратури, банерів, прапорів і транспарантів. Проте, з його слів, це має бути сигналом для влади:

«Якщо вона і далі прийматиме такі ганебні рішення, як і раніше, ми будемо робити те, що ми робили в лютому цього року».

Єдиним предметом, який принесли з собою для пікету активісти, став невеликий смітник.
Зі слів учасників акції, це – символічне нагадування для нечесних на руку чиновників та посадовців про те, що з ними може бути.
Нагадаємо, в Україні набирає популярності флешмоб «Trash Bucket Challenge», коли корумпованим депутатам та службовцям одягають на голову корзини для сміття або взагалі кидають його у сміттєвий бак.

Пікет тривав недовго, працівники міліції та суду, які знаходились поруч, ніяк не реагували на присутність молодих людей. Дещо дивувала їх лише корзина для сміття, розміщена поруч з вхідними дверима Луцького міськрайонного суду. Зазначимо, що працівники луцького ЦНАП не відразу погодились зареєструвати його.

Нагадаємо, лучан закликали долучитись до пікету Луцького міськрайоного суду, що на вулиці Лесі Українки, 24, де сьогодні, 25 вересня, розглядають справу екс-начальниці Пенсійного фонду, яку підозрюють в незаконному присвоєні коштів на суму близько 100 тисяч гривень.

В прокуратурі та Фонді соцстраху від нещасних випадків на виробництві впевнені, що жінка отримала 100 тисяч гривень за травмовану ногу незаконно та намагаються зобов’язати повернути їх. Тим більше, жінку вже обвинувачували у фінансових махінаціях до того.

Зокрема, негативну характеристику екс-підлеглій дав начальник головного управління ПФУ у Волинській області.

«В системі пенсійного фонду вона працювала з 1994 року. 16 січня 2008 року їй оголосили догану. 3 березня 2011 і ще 15 серпня 2012 року також були догани. Результати комплексного аудиту: 3,7 необлікованих пільгових пенсій, 67 тисяч виплачено зайвих пенсій і 25 тисяч нецільового використання бюджетних коштів. Усі матеріали передали у прокуратуру», – стверджує Петро Філіпчук. Чоловік зазначає, що досі жодної реакції щодо цих матеріалів у правоохоронного органу не було.

Судове засідання, яке поставить крапку у цій справі, призначили на 25 вересня. Активісти закликали небайдужих лучан зібратись перед приміщенням Луцького міськрайоного суду о 14:00. Їх лозунг – «Поверни гроші - відремонтуємо танк». Зі слів Романа Перванчука, з бюджету виділяють чималі кошти на ремонт техніки, яка бере участь у військових діях. Тому не можна допускати, щоб шахраї намагались обкрадати державу в такий непростий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Может Показати IP 25 Вересня 2014 16:03
Может хоть такими методами удастся преодолеть коррупцию и добиться справедливости
Анонім до Может Показати IP 25 Вересня 2014 17:23
і по скільки сьогодні платили цим безробітним під судом?? за так званий" мітинг"???
укр Показати IP 25 Вересня 2014 16:13
мда.. з такими активістами як перванчук, далеко зайдемо...
мда... до укр Показати IP 25 Вересня 2014 17:31
точно, з такими як ти та Євгенія Гаврилюк далеко зайдемо...
Вася Показати IP 25 Вересня 2014 16:39
Це на кшалт. Твої правдиві очі............... На себе дивились псевдопатріоти.
Вітя Показати IP 25 Вересня 2014 16:45
Та гнати таких горе суддів потрібно!!!
Суддя Показати IP 25 Вересня 2014 16:46
Чиновників корупціонерів в сміттявий бак закидуйте разом з нами
тактак Показати IP 25 Вересня 2014 17:10
І Шиба там? То і його судити треба! Сам прийшов - то не відпускайте, а на лаву підсудних його!!!
1111 Показати IP 25 Вересня 2014 17:19
не країна, а дурдом...зібралось 10 людей і вже з їхньою думкою всі мають рахуватись? а для чого тоді в країні влада, суди і прокуратура, якщо на них кожен день всякі шмаркачі безробітні будуть тиснути? не туди ми йдемо..європа не там
судовиконавець Показати IP 25 Вересня 2014 17:49
Шиби скрізь повно, як ніби шибами чорт сере. Де не посій, там вродиться. Це замість того, щоб десь доживати в монастирі на вегетаріанській дієті і молитися за скоєні гріхи.
Свідок Показати IP 25 Вересня 2014 17:59
До речі, до УВАГИ цих активістів... свого часу міська влада Луцька за головувавння Шиби видала земельну ділянку поблизу РАГСу одному приватному підприємцю під будівництво спорткомплексу.... Той його побудував, але не в таких маштабах як обумовлювалося договором.... Згодом взагалі цей підприємець облаштував там автостоянку, а нещодавно збудував РЕСТОРАН... Будівництво проходило під час революційних подій у яких він ЩОПРАВДА брав участь..... То це комусь виходить ЗАКОН і СПРАВЕДЛИВІСТЬ, комусь хр*н без солі, а комусь спорткомплЄкси?!?!?!?!
Патіо де фіорі до Свідок Показати IP 25 Вересня 2014 19:44
Так вміло зашифрували Пащенка....)))))))
НІНА ЛОГІКА до Свідок Показати IP 25 Вересня 2014 19:47
Називай людей! Нехай країна знає героїв. Це Пащенко Володимир. Його дружина ТзОВ "Тріада".
Анна Показати IP 25 Вересня 2014 19:14
Молодці активісти, бо не боягузи.
волиняка до Анна Показати IP 25 Вересня 2014 20:23
канечно не боягузи!! треба точно бути відморозком беручи бабки в Філіпчука, вони б і в його патрона взяли б якщо б той був живий. а так прям не знаю чим Петрик буде з Ромою Перваком розраховуватись - хіба свою доцю підложить. непогана ідея - а може це вона його так умовила?;)
патріот Показати IP 25 Вересня 2014 21:18
Суди продажні, а хлопці роблять правильну справу, бо прокуратура і міліція не може пов язати суддів і тих хто їм підмазує типу таких гаврилюк P.S. тим ригам,які пишуть брехню то ще ваша черга прийде, ви кричали що й на МАЙДАНІ всі гроші брали
Аманда Показати IP 25 Вересня 2014 22:47
Народ зрозум1в: спас1ння утопаючих в 1хн1х руках, треба самим все контролювати 1 т1льки так можна побудувати справедливе сусп1льство. Поки нема чесних суд1в - нема чесного життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus