USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Луцькі бізнесмени не віддаватимуть половину чистого доходу

24 Вересня 2014 14:31
Луцький бізнес міська рада не попросить бути соціально відповідальним. Так, депутати міської ради розглянули проект рішення, згідно з яким «великий» бізнес Луцька, який користується майном громади, платив би половину своїх «чистих» доходів на розвиток соціальних проектів.

Про це стадо відомо під час засідання 64 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 вересня.

Проект рішення «Про звернення до Волинської обласної спілки споживчих товариств щодо співфінансування будівництва та ремонту дошкільних навчальних закладів» представив депутат Андій Осіпов.

Згідно з ним бізнесменам пропонують віддавати половину доходу на розвиток дошкільних закладів міста. Мотивують це тим, що вони користуються майном міста й мають від цього мільйонну наживу. Власне, управлінню освіти пропонують відшукати ще ряд підприємств, які користуються майном територіальної громади і отримують мільйонні статки.

Відтак, бізнесменам пропонують брати участь у контролі за використанням цих коштів.

Головний суб’єкт, цього рішення – «Облспоживспілка», яка обслуговує Завокзальний ринок. Нагадаємо, раніше депутати намагалися створити комунальне підприємство, яке опікувалося б ринком.

Депутат Євгеній Ткачук не втримався і нагадав Андрію Осіпову про історію з боржниками «Західінкомбанку». Адже є чимало фірм, які взяли мільйонні кредити у банку і їх не віддають, то, можливо, ці фірми варто було б попросити «поділитися». З діяльністю однієї такої фірми пов’язують і ім’я Андрія Осіпова, та це ніким поки доведено не було.

Водночас депутат Анатолій Бірюков зауважив, що варто було б звернутися до всіх підприємств міста, а не лише найбільших. Цю думку підтримав і Анатолій Пархом’юк.

«Одні використовують майно, інші землю, треті – робочу силу, то всі вони мають бути соціально відповідальними. Тому можна було б звернутися до них, хто скільки зможе дати кошти в спеціальний фонд», - зазначив він. А звернення до «Облспоживспілки» він вважає питанням з політичним підтекстом.

Звернення до «Облспоживспілки» підтримав депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук.

«Я абсолютно підтримую таке звернення. Всі ми - дорослі й свідомі люди, і знаємо, що це підприємство не виробляє нічого, а заробляє великі кошти на простому посередництві. А в місті у нас величезна проблема з садочками. Про це свідчать численні звернення до мене лучан з мого виборчого округу, є чимало питань до електронної черги. Я хочу зауважити, якби підприємці працювали напряму з міською радою, а не через посередництво, скільки б коштів надходило до бюджету Луцька. І мені здається, що «Облспоживспілка» - це символ відсутності політичної волі депутатів, керівництва міста і монумент недолугості керівництва», - зауважив він.

Проект рішення депутати не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 14:35
коментар було видалено
Знаючи Горгута та Ма Показати IP 24 Вересня 2014 22:16
скажу, що такі люди діляться тіко з суддями, адвокатами та київськими укоопспільниками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus