USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Чому бюджет Луцька зменшують поспіхом

15 Квітня 2014 15:42
Депутати Луцької міськради дивувалися, чому зміни до бюджету міста приймають під час позачергової сесії.

Про це йшлося під час обговорення проекту внесення змін до міського бюджету на 2014 рік під час позачергової сесії Луцькради 15 квітня.

Депутат Рустам Дячук запитав у начальника міського управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, чим викликаний поспіх у прийнятті рішення і на що воно впливає. Також він обурився тим, що до матеріалів доповіді Лілії Єлової не додані листи Міністерства фінансів, у яких, з її слів, доведені показники для зменшення видатків на бюджетні сфери.

«Їх треба додавати до рішення, щоб ми бачили, які показники вони довели, а не слухали з ваших слів. Бо я, як Станіславський, не вірю», - звернувся до чиновниці депутат.

Вона відповіла, що, позаяк ставить підпис під цифрами, наведеними у документі, несе за них відповідальність. Рішення потрібно ухвалити, з її слів, для того, щоб оплатити борг по департаменту ЖКГ.

Депутат Андрій Осіпов зазначив, що у нього складається враження, що документ складений за принципом «что вижу, то пою».

«Як мені зрозуміти хід Ваших думок? Як обирали, на чому заощаджувати? Бюджет складається не лише із 4-5 галузей. Де відображений ваш «мислительний» процес у записці?», - запитав він у Лілії Єлової.

Начальник управління бюджету та фінансів відповіла, що, визначаючи, на чому зекономити кошти, галузь житлово-комунального господарства не зачіпали, тому що там, мовляв, «немає на чому економити».



Незважаючи на критику, зміни до бюджету ухвалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хвєдя Показати IP 15 Квітня 2014 15:59
Можна економити на зарплатах начальничків.
Рустам Дячук Показати IP 15 Квітня 2014 16:47
Поспіх проявився навіть у цифрах. Так, в п.1 рішення запропонували "замінити цифри", а це означає зменшити показники бюджету на 150 мільйонів гривень. А коли під сумнів даний факт поставив депутат Бірюков і запитав це у Єлової, виявилася, що остання помилилась у цифрах і бюджет потрібно зменшити тільки на 40 мільйонів гривень Вона це назвала технічною помилкою. Крім того даний проект бюджету розглядався поспіхом вчора на єдиній комісії - бюджетній і був підтриманий. Хоча зміни стосувались освіти, медицини, культури, ЖКГ...
до Рустам Дячук Показати IP 15 Квітня 2014 20:20
Нічогенька така собі помилочка 110 мільйонів!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus