USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі комунальники хочуть йти шляхом одеситів і харків’ян

27 Жовтня 2014 12:23
Луцьке комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» хоче йти тими стежками розвитку, що й одесити і харків’яни: залучати до роботи приватний бізнес.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 27-го жовтня.

«У нас на підприємстві є 13 працюючих, середня зарплата - 1.8 тисячі гривень. Коли цю організацію створювали, виділили 300 тисяч гривень, а далі міськрада коштів не давала. Досліджуючи досвід аналогічних комунальних підприємств Києва, Харкова, Львова. Так от, в Києві було виділено кошти на закупку пакувальних апаратів, у Львові КП «Львівавтодор» отримало дозвіл на кредит ЄБРР, і тепер вони за зароблені гроші гасять кредит, а в міськраду поки не платять.

Ми ж хочемо розвиватися подібно до досвіду Харкова і Одеси.

Там комунальне підприємство залучає до роботи приватні структури, які готові вкладкати кошти в інфраструктуру міста.

Згідно з нашими розрахунками, так як введені штрафи за неправомірне паркування, то десь 20 мільйонів гривень будуть надходити в бюджет міста, якщо облаштувати паркувальні майданчики», - доповідає директор КП «АвтоПаркСервіс» Тарас Бас.
Втім, як каже керівник, комунальне підприємство складно розвивати, бо немає підтримки від депутатів. Адже, зі слів Баса, за його ідеї голосують на сесії лише 12-13 людей з 50 обранців міста.

«Ви кажете, що вас не підтримують, але є на вас скарги, є непрозорість у роботі підприємства», - дорікнув член комісії Юрій Корольчук.

З цього приводу директора КП «АвтоПаркСервіс» наголосив, що по кожному факту були відповідні перевірки на підприємстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus