USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада вимагає в НКРЕКП скасувати абонплату за газ

6 Квітня 2017 13:19
Луцька міська рада звернулась до центральних органів влади з вимогою скасувати рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання з питань енергетики та комунальних послуг, щодо введення абонентської плати за підключення до газових мереж.

Про це стало відомо під час 22-ї позачергової сесії Луцької міської ради.

Попередньо було три варіанти звернення, які підготували фракції «Свобода», «Батьківщина» та Радикальної партії. Проте згодом вирішили ці проекти рішення об’єднати в один. Адже звернення не мають суттєвої різниці та схожі у вимогах. Зокрема, у них йдеться про необхідність скасовування згаданого рішення щодо абонплати, а також розпуску комісії. До слова, вимагає звільнення з посади керівника НКРЕКП і партія УКРОП.

Як відомо, абонплата за газ з 1 квітня мала стати постійним щомісячним платежем, який не підлягав би дії субсидії. Йдеться про близько сотні гривень щомісяця додаткового платежу за газ. Однак, 4 квітня рішення про введення плати відтермінували на три місяці.

Депутат Констянтин Петрочук зазначив, що вищезгадане рішення найбільше «б’є» по найменш захищених верствах населення – пенсіонерах та малозабезпечених. «Якщо раніше вибирали пенсіонери, що купувати – ліки чи хліб, то тепер, коли абонплата обов’язкова, на ліки не залишається».

Радикал Сергій Була порадив внести до проекту звернення правки та вказати на необхідність відміни абонплати за підключення і для юридичних осіб. Цю зміну депутати підтримали.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що отримавши транш МВФ в розмірі 1 мільярд гривень, Україна зобов’язалась ввести вищезгадану плату до 1 вересня. Відтак, за півроку депутатам місцевих рад треба напрацювати механізм вирішення цієї ситуації.
«Радикал» Аркадій Соломатін зауважив, що мешканці ОРДЛО платять в Донецьку і Луганську в 5-7 разів менше. Фактично, за них платять жителі підконтрольних територій. Відтак, порекомендував додати цей факт до тексту звернення.

Своєю чергою, Андрій Козюра зауважив, що 28 березня в день свого 28-го дня народження очільник НКРЕКП Дмитро Вовк прийняв це рішення, вочевидь, не корелюючи з реальністю.

«Він вирішив як в казці «Чіполіно», ввести податок на повітря. І це не смішно!» - на емоціях заявив Козюра.

Зрештою, обранці громади підтримали вищезгадане рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свідомий Показати IP 6 Квітня 2017 14:50
Яке скасування? :) Не піартесь на цьому, бо це є вимогою МВФ і лише пізніше це введуть і ні в кого не спитають! :) Живіть спокійно "по новому"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus